Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'jedna sotona i to je to'

Na ruskoj televiziji raspravljali koliko sekundi treba da balistički projektil pogodi zemlje koje pomažu Ukrajini

Foto: Twitter screenshot
1/4
29.04.2022.
u 21:20

Vrijeme leta rakete do glavnih gradova zemalja koje Ukrajinu opskrbljuju s najviše oružja. Ovu sliku bi trebale vidjeti i zapadne zemlje. Brojite svaku sekundu. Za što ćete imati vremena - pitao se saborski zastupnik

U emisiji "Rusija 1" ruska novinarka Olga Skabejeva i saborski zastupnik Državne dume iz frakcije LDPR Aleksej Žuravljov govorili su o tome u koliko sekundi bi balistički projektil Sotona trebao stići do glavnih gradova Velike Britanije, Njemačke i Francuske - zemalja koje isporučuju oružje Ukrajini.

- Jedna Sotona i to je to. Britansko otočje više ne postoji. Ozbiljan sam - rekao je Žuravljov.

Zastupnik Državne dume Jevgenij Popov iz stranke Jedinstvena Rusija pokušao je to opravdati tvrdnjom da Britanija također ima nuklearno oružje, a, kako kaže, ako se koristi 'sotonska raketa', nitko neće preživjeti ovaj rat i nitko neće ostati na planeti.

 - Krenut ćemo ispočetka - nadovezala se Skabejeva.

Dodala je da je vrijeme leta rakete "Sotona" od Kalinjingrada do Berlina bilo 106 sekundi, od Kalinjingrada do Pariza 200 sekundi i do Londona 202 sekunde, prenosi Yahoo news.

- Vrijeme leta rakete do glavnih gradova zemalja koje Ukrajinu opskrbljuju s najviše oružja. Ovu sliku bi trebale vidjeti i zapadne zemlje. Brojite svaku sekundu. Za što ćete imati vremena - pitao se Žuravljov.

Rusija je nedavno probno lansirala novu interkontinentalnu balističku raketu s nuklearnim oružjem. Raketa, tvrdi Rusija, može doseći brzinu od 25.750 kilometara i može postaviti 10 ili više bojevih glava na svaki projektil. 

VIDEO Ukrajinke na Kosovu uče kako razminirati i pomoći domovini: "Ogromna je potražnja za pirotehničarima, treba ih obučiti, da se mogu vratiti u Ukrajinu"

Komentara 44

MI
Mislav28
21:41 29.04.2022.

Zato rus ne znaš koliko lete rakete iz Pariza i Londona do Moskve možda i manje sekundi.

ST
Startrack
23:11 29.04.2022.

Rusi pomahnitala nacija. A sumnjam dasu ikad bili normalni samo se sad otkrilo. Ko prica ovakve price na svijetu.

Avatar Cohen
Cohen
21:52 29.04.2022.

"Krenut ćemo iz početka" (nakon apokalipse!), reče ta, tamo. Na čemu im je cijela produkcija?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije