Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUNČANI HVAR Gradonačelnik P. Bebić s novinarima

Na referendumu će se odlučiti o hotelskoj kući

04.03.2009.
u 17:46

Ogorčen sam nerazumijevanjem Vlade koja podržava lošeg investitora, ORCO grupu, koji je potvrdio da je loš ulagač – izjavio je danas na konferenciji za novinare Pjerino Bebić, gradonačelnik Hvara, govoreći o tomu zašto je na Gradskom vijeću iskoristio pravo veta na predloženi model “spašavanja” Sunčanog Hvara.

Podržavajući antikorupcijsku kampanju ministra pravosuđa Šimonovića, pozvao ga je da odmah krene na Hvar i naglasio kako je javno-privatno partnerstvo u tvrtki Sunčani Hvar sve samo ne čisti posao!

Gubitak 400 milijuna
ORCO je, prema njegovim riječima, iz uspješnog hvarskog poduzeća u samo tri godine isisao milijune kuna i uspio firmu nakon dvije odlične turističke 
sezone dovesti pred stečaj. Gubici u četiri godine procjenjuju se na oko 400 milijuna kuna, a 400 radnika boji se otkaza.

– Umjesto da država spašava Sunčani Hvar i zaštiti interese Hvarana, inozemnim vlasnicima, za nagradu što su tvrtku doveli pred stečaj, daruje kompletno vlasništvo – rekao je Bebić.

Traže kontrolni paket
Hvarani ne odustaju od referenduma na kojemu će odlučiti o sudbini Sunčanog Hvara. Pjerino Bebić traži ispunjavanje dogovora, da Grad dobije kontrolni 25 posto plus 1 dionicu Sunčanog Hvara, odnosno kontrolni paket.

S obzirom na to da je glasnogovornik ministra Polančeca kazao da ih ništa ne može iznenaditi kad je u pitanju hvarski gradonačelnik, Pjerino Bebić mu uzvraća – od ministra gospodarstva može se očekivati svašta! Za Dragana Lazukića, člana NO-a tvrtke, sve ovo izgleda kao početak izbora.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije