Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bezvrijedne sitnice

Na popisu Titove imovine samo odijela i rublje, bez skupih stvari

tito
Foto: Iz knjige \"Tito - Tajne vladanja\"
1/3
26.04.2012.
u 19:47

– Sad je jasno da ćemo morati voditi žestoku borbu s državom – kaže odvjetnik Petronijević

Popis imovine Josipa Broza Tita, koji je u posjedu Muzeja istorije Jugoslavije, razočarao je obitelj nekadašnjeg predsjednika SFRJ koji vode sudski postupak zbog imovine. Beogradskom Prvom osnovnom sudu Muzej je, nakon mnogo odugovlačenja, dostavio na uvid dokumentaciju koja je ukoričena u 13 knjiga i ima više od tisuću stranica.

I dok su svi očekivali da će popis sadržavati vrijednu imovinu – puške i sablje, satove, slike, darove koje je Tito dobivao od svjetskih državnika... – na popisu su pobrojena odijela, majice, donje rublje, cipele, poneka odora, kišobrani... Najviše mjesta u knjigama s popisom imovine zauzima više od 200 domaćih i svjetskih ordena i čak tri knjige s popisom fotografija nastalih od 1946. do 1979. godine.

– Na popisima nema onoga što smo očekivali. Mnogo stvari nedostaje. Dokumentacija je toliko nepregledna i opsežna da je nema svrhe fotokopirati. I mi, i nasljednici, i cijela javnost ostali smo uskraćeni za prave informacije o tome gdje su najvrednije stvari kojima su se koristili Tito i njegova obitelj – rekla je za beogradske Novosti Violeta Kočić Mitaček, odvjetnica Titova sina Aleksandra Miše Broza. Nezadovoljan je i odvjetnik Joška Broza Goran Petronijević:

– Sad je jasno da ćemo morati voditi žestoku borbu s državom.

Komentara 38

AD
adan
20:59 26.04.2012.

krtica jel zato zločinac što je sve ostavio narodu a sebi i svojoj obitelji samo odijela i gaće? franjo,ivo i kompanija \"heroja a ne zločinaca\" pokrala sve pa i dio onoga što je ovom bijednom ali glupom narodu ostavio veliki broz. da broz je griješio ali samo u tome što se nije brinuo za svoje nakon sebe a mogao je..

SI
sinkić
21:01 26.04.2012.

dok je bilo Tita živjeli smo kao carevi, Tito najveći sin našeg naroda, neka mu je vječna slava i hvala!!!

OB
-obrisani-
19:51 26.04.2012.

joshua ambroz mayer, vjerujte, bez šale samuel iz beča, crni, bio mu je ćale a sluškinja keva još, zvala se je broz joshua taj bješe bahat. u pešti je teso zanat, za krvnika, ko drug mićo, zajedno sa njim i hićo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije