Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uskoro i drugdje

Na palači pravde u Vukovaru ponovno postavljene dvojezične ploče

dvojezične ploče
Foto: Branimir Bradarić
1/2
08.10.2014.
u 13:18

Ploče su skinute 23. rujna kada je obilježavan dan osnutka 204. Vukovarske brigade

Na zgradi Palače pravde u Vukovaru, gdje djeluju Prekršajni, Općinski i Županijski sud, ponovno su postavljene dvojezične ploče sa nazivima institucija. Očekuje se da će uskoro dvojezične ploče ponovno biti postavljene i na zgradi Ureda državne uprave kao i ostalim državnim institucijama gdje trenutno nisu istaknute nikakve službene ploče.

I ploče sa suda, kao i ostalih desetak, skinute su 23. rujna kada je obilježavan dan osnutka 204. Vukovarske brigade. Sve one skinute su u gotovo isto vrijeme jednom koordinaranom akcijom u gradu. Nakon što su skinute ploče su urudžbirane u Grad Vukovar te naslovljene na Gradsko vijeće od kojega se očekivalo da ih vrati ministarstvima kojima i pripadaju. Nekoliko dana poslije ploče je preuzela policija.

Prilikom skidanja dvojezičnih ploča par njih je i oštećeno među kojima i ona na zgradi PP Vukovar koja je 23. rujna u dva navrata oštećivana. Tom prilikom je i nekoliko osoba privedeno, a podignute su i kaznene prijave.

>>HSP AS protiv nasilnog uvođenja dvojezičnosti

>>Dva puta u istome danu oštećena dvojezična ploča na policiji!

Komentara 28

CR
crocro
13:49 08.10.2014.

Lijepo je predloženo da se pričeka s pločama, da se ne postavljaju opet dok se ne nađe rješenje, ali uzaludno. Ploče se ponovo postavljaju i na taj način opet zakuhava zrak u Vukovaru. Zar je teško pretpostaviti scenarij u kojem će ploče opet netko skinuti ili razbiti. Zar je to potrebno vrtiti u krug? Treba riješiti uzrok a ne gasiti požar dolijevanjem ulja na vatru. Zato valja pričekati dok Hrvatski narod ne donese rješenje, najoptimalnije u datim prilikama. Ali rješenje nije postavljanje ploča pa uklanjanje ploča, pa postavljanje ploča pa onda razbijanje ploča, pa opet postavljanje i opet razbijanje. Tko to plaća molim vas lijepo i koliko koštaju do sada razbijene ploče. Pričekajte, spustite loptu na zemlju i tražite rješenje. Ja sam već dao prijedlog o brojanju srba od vrata do vrata od strane povjerenstva i da se najprije ustanovi pravi broj tj. pravi postotak srba koji stvarno žive u Vukovaru. A onda donositi daljnje odluke. A ne uporno postavljati ćirilične ploče, što tamošnje građane iritira i izaziva.

DU
Deleted user
14:33 08.10.2014.

Ovo je ništa drugo nego silovanje i iživljavanje ove hrvatima neprijateljske vlade

GE
genšer
15:06 08.10.2014.

Opet noću....skinut ćemo ih mi danju.......približava se 18.11 pa sdp i ekipa opet žele napravit frku........evo sad ću vam odat jednu tajnicu ko vu branitelj i lgoraš.....evo godine povorka kreće iz "kombinata borovo" dva sta nakon što protokol ode ..akcija se zove "prazan grad""...branitelji i narod ćemo saćekat da protokol ode i nakon njega krećemo u sjećanje........a lijepo je napisao jedan naš pjesnik za prošlogodišnje događanje u vukovaru......" Uhrvatskoj povijesti se već događalo da hrvatski narod ostane bez vlade ,ali danas se u Vukovaru(18.11.2013) prvi put desilo da je vlada ostala bez naroda"".......................tako će biti i ove godine

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije