Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Na Paklenici spašena austrijska alpinistica

gss
GSS
23.09.2009.
u 20:05

Austrijska alpinistica pala je sa stijene s visine nekoliko metara i zadobila višestruki prijelom potkoljenice i stopala. Uz pripadnike zadarskog GSS-a u pomoć joj je priteklo i dvoje članova njemačke gorske službe spašavanja koji su se slučajno tamo zatekli.

Tijekom prijepodneva, 48-godišnja Austrijanka U. K. pala je u kanjonu Velika Paklenica dok se penjala s prijateljicom. Pala je sa stijene s visine nekoliko metara, zadobila višestruki otvoreni prijelom desnog stopala i potkoljenice, a tešku ozljedu pogoršavalo je i obilno krvarenje. Odmah po dojavi službi 112, na mjesto događaja krenule su dvije članice GSS-a Zadar iz Starigrada i još sedmero iz Zadra.

U paralelnom smjeru na istoj stijeni penjalo se i dvoje članova njemačke gorske službe spašavanja, od kojih je jedan liječnik te su odmah pritekli u pomoć unesrećenoj koja je ubrzo uz pomoć postavljenih sidrišta i užeta za transport na nosilima, na iznimno teškom terenu spuštena do podnožja stijene oko 14.30 sati.

Austrijanka je potom prebačena u Opću bolnicu Zadar gdje je, kako navode iz zadarskog GSS-a, hitno operirana.

Ključne riječi

Komentara 7

AG
Agramer198
21:09 23.09.2009.

pa onda očito netko nešto nije dobro privezao... svejedno stoji da je opasno previše se ljudi tako ubije..žena je imala sreće

OB
-obrisani-
09:52 24.09.2009.

24.09.2009. u 01:16h Fritz The Cat je napisao/la: sve je to lepo, lecenje kosta ========================================= ..bas tako..bre..!!!!!

SI
sismis
21:47 23.09.2009.

nije stvar ni u vezanju. čini mi se kako je ovdje bio slučaj o tome da cura nije mogla proći neki teži detalj (bar za nju teži) i jednostavno je pala i ostala na međuosiguranju ili štandu, a pri padu, ako je neka polica u stijeni jednostvano je pala na nju i polomila se. takvi slučajevi su prilično česti kod nesreća u penjanju. što se tiče opsanoti mislim da je danas puno opasnije biti u prometu, gdje strada daleko više ljudi..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije