Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NESRETNI NIJEMAC

Na lotu osvojio 3,2 milijuna eura, ostao u šoku kad je shvatio da do isplate neće doći

Pixabay
18.10.2022.
u 11:44

Sve je ovo posljedica njemačkog zakona prema kojem nije dozvoljeno unovčiti listiće u vlastitoj trgovini kako bi se spriječila ovisnost o kocki.

Nijemac na pragu mirovine kao i svakog tjedna odigrao je loto, a ovoga puta pogodio je čak šest brojeva. Raineru Henningu (71) zaigralo je srce kad je shvatio da će se domoći 3,2 milijuna eura, ali onda je saznao da je još igrača pogodilo kombinaciju pa će mu pripasti 'samo' 24.000 eura

Vodeći se načelom 'bolje išta nego ništa' Henning se poveselio i tom iznosu, a onda je uslijedio novi udarac. Njemački mediji pišu da jadan starac ipak neće dobiti ni eura jer je odlučio unovčiti listić na kiosku koji samostalno vodi već 16 godina. 

- To je bio golem šok. S tim sam si novcem planirao 'podebljatimirovinu i kroz dvije godine zatvoriti kiosk - kazao je potišteni Rainer.

Naime, sve je ovo posljedica njemačkog zakona prema kojem nije dozvoljeno unovčiti listiće u vlastitoj trgovini kako bi se spriječila ovisnost o kocki. 

Članak je izvorno objavljen u studenom 2019. godine

VIDEO Propustio vozačicu u Zagrebu, a onda je ugledao poruku na stražnjem staklu koja ga je oduševila

 

Ključne riječi

Komentara 4

MI
Mikis
13:05 18.10.2022.

vec sam u kontaktu sa doticnim gospodinom, na putu da unovcim listic. hehehe posten neki starkelja, dogovor pola pola, za 12000 eura isplatio put

SM
Silver Master
15:59 22.10.2022.

To bilo prije 3 godine. Zar ne?

Avatar cuvarkuca
cuvarkuca
17:03 18.10.2022.

Čovjek ima 71 godinu, a svoj kiosk je planirao zatvoriti za dvije godine, dakle sa 73 u mirovinu. Tko zna možda još radi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije