Naslovnica Vijesti Hrvatska

Na kurikularnoj reformi želi raditi 112 profesora

Rezultati natječaja kao i imena izabranih u novu skupinu znat će se za mjesec dana.
26. travnja 2017. u 06:45 7 komentara 744 prikaza
Boris Jokić
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Na adresu Ministarstva obrazovanja, nakon što je u subotu zatvoren natječaj za voditelja i dvanaest članova ekspertne radne skupine za provođenje kurikularne reforme, stiglo je 112 prijava. Kako poručuju iz Ministarstva, to nije konačan broj jer prijave poslane poštom za vikend još uvijek pristižu.

– Pretpostavlja se da će taj broj biti veći nakon što stignu sve prijave – kazali su.

Pristigle kuverte još uvijek nisu otvorene pa se ne zna točan broj onih koji bi voljeli preuzeti ulogu predsjednika povjerenstva koji za zadatak ima pročešljati postojeće kurikulume i uvažiti pritužbe iz javne rasprave. No već sada je poznato da je svoju prijavu poslao i Boris Jokić, bivši voditelj koji je i započeo s izradom kurikuluma s ciljem modernizacije obrazovanja.

– Stručan i vrijedan rad 500 nastavnika i profesora koji su dosad sudjelovali treba nastaviti jer predstavlja zalog suvremenog i znanstveno utemeljenog odgoja i obrazovanja usmjerenog za potencijal svakog djeteta i za potrebe društva i gospodarstva – kazao je Jokić nakon što je poslao svoju prijavu.

>>Jokić se vraća: Javit ću se na natječaj, želim opet voditi kurikularnu reformu

>>10 zanimanja nestaje jer ih u Hrvatskoj nitko ne želi

Deceuninck grupa
PROIZVODNJA I EKOLOGIJA
Mogu li uspješno poslovanje na globalnom tržištu i zaštita okoliša ići ruku pod ruku? Jer kako stvari stoje, uskoro će morati
 • pinkec:

  Ovoga Borisa Jokića se ne možeš riješiti, kao ni svraba bez dobre medicine!

 • Avatar Jura z bregov
  Jura z bregov:

  Štono bi se reklo onako pučki, puno babâ kilavo dijete. U nas se ni troje ljudi ne može sporazumjeti ni o čemu, a kamoli 112. Drugim riječima, piši kući propade i drugi kurikularni pokušaj i prije negoli započe.

 • dosadno:

  Toliko imamo ovakvih pametnih glava da u svojoj pameti još nisu uspjeli čak niti smanjiti težinu dječje školske torbe. A pravili bi reformu.