Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Natječaj

Na kurikularnoj reformi želi raditi 112 profesora

Boris Jokić
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
1/3
26.04.2017.
u 06:45

Rezultati natječaja kao i imena izabranih u novu skupinu znat će se za mjesec dana.

Na adresu Ministarstva obrazovanja, nakon što je u subotu zatvoren natječaj za voditelja i dvanaest članova ekspertne radne skupine za provođenje kurikularne reforme, stiglo je 112 prijava. Kako poručuju iz Ministarstva, to nije konačan broj jer prijave poslane poštom za vikend još uvijek pristižu.

– Pretpostavlja se da će taj broj biti veći nakon što stignu sve prijave – kazali su.

Pristigle kuverte još uvijek nisu otvorene pa se ne zna točan broj onih koji bi voljeli preuzeti ulogu predsjednika povjerenstva koji za zadatak ima pročešljati postojeće kurikulume i uvažiti pritužbe iz javne rasprave. No već sada je poznato da je svoju prijavu poslao i Boris Jokić, bivši voditelj koji je i započeo s izradom kurikuluma s ciljem modernizacije obrazovanja.

– Stručan i vrijedan rad 500 nastavnika i profesora koji su dosad sudjelovali treba nastaviti jer predstavlja zalog suvremenog i znanstveno utemeljenog odgoja i obrazovanja usmjerenog za potencijal svakog djeteta i za potrebe društva i gospodarstva – kazao je Jokić nakon što je poslao svoju prijavu.

>>Jokić se vraća: Javit ću se na natječaj, želim opet voditi kurikularnu reformu

>>10 zanimanja nestaje jer ih u Hrvatskoj nitko ne želi

Komentara 8

PI
pinkec
07:37 26.04.2017.

Ovoga Borisa Jokića se ne možeš riješiti, kao ni svraba bez dobre medicine!

DU
Deleted user
07:44 26.04.2017.

Štono bi se reklo onako pučki, puno babâ kilavo dijete. U nas se ni troje ljudi ne može sporazumjeti ni o čemu, a kamoli 112. Drugim riječima, piši kući propade i drugi kurikularni pokušaj i prije negoli započe.

DU
Deleted user
08:24 26.04.2017.

Toliko imamo ovakvih pametnih glava da u svojoj pameti još nisu uspjeli čak niti smanjiti težinu dječje školske torbe. A pravili bi reformu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije