Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
od osiguranja

Na izmišljenim nesrećama od osiguranja "zaradili" 272.872 kn

novac, kune
Davor Puklavec/PIXSELL
15.08.2011.
u 09:52

Sličan slučaj zbio se i 1995. godine s čak 13 optuženih, od toga šestero policajaca, no sve je otišlo u zastaru

Policija je otkrila seriju prijevara vezanih uz osiguravajuće društvo u kojima je sudjelovalo čak 11 osoba s područja Ogulina i Vrbovskog. Prema službenim podacima iz PU karlovačke u prijevarama su ‘zaradili’ više od 270.000 kuna. 

– Utvrđena je osnovana sumnja da je deset osoba u dobi od 22 do 64 godine s područja Vrbovskog i Ogulina počinilo kazneno djelo zlouporabe osiguranja. U periodu od ožujka 2009. do ožujka 2011. godine prevarili su osiguravajuće društvo davanjem lažnih podataka o prometnim nesrećama – stoji u priopćenju policije. 

Uz njih tereti se i 53-godišnjak iz Ogulina za nesavjesan rad u službi. On je kao zaposlenik osiguravajućeg društva kršeći pravilnike o procjeni šteta omogućio naplatu štete iz lažno prijavljenih prometnih nesreća. Time je i osiguravatelj oštečen za točno 272.872 kune. Policija je o ovome službeno izvjestila Općinsko državno odvjetništvo u Ogulinu. Zanimljivo je da se gotovo identičan slučaj dogodio i 1995. godine u Karlovcu. Tada je bilo optuženo čak 13 osoba, među kojima i šest tada aktivnih policajaca. Među njima je bio i Dino Pokrovac, menadžer Nike Kranjčara i poslovni suradnik Davora Šukera. Pokrovac je ubijen 2005. u još nerazrješenom mafijaškom ubojstvu u Zagrebu. 

Na Općinskom sudu u Karlovcu, nakon niza odgoda, slučaj je okončan osuđujućim presudama, no one nikad nisu postale pravomoćne. Sve je palo u zastaru, jer je od počinjenja kaznenog djela prošlo više od deset godina.

Komentara 31

ZO
zoki385
10:16 15.08.2011.

Osiguravajuće kuće su mnogi smatrali kravama koje je dobro i lako pomuzt. Još od filmova. uvijek se kaže:\"ma to će osiguranje platit\" to im je bila sigurna lova. e, bar neki lupeži će ponekad odgovarati. te lopove strogo kazniti.

Avatar Čobanković ( mlađi )
Čobanković ( mlađi )
10:39 15.08.2011.

Slažem se oko kažnjavanja, Sve one koji nisu članovi HDZa a umiješani su u ova sramotna i gnjusna djela treba najstrože kazniti,a sa svima ostalima postupiti kao 1995 te g.

Avatar pupoljak
pupoljak
11:00 15.08.2011.

Tu lovu osiguranja maznu u jednoj sekundi, jer oni u polici imaju uvijek nešto između redaka, pa se ti hebi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije