Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MOTIV NEPOZNAT

Na berlinskoj željezničkoj postaji zapaljena dvojica beskućnika

Beskućnici zapaljeni na berlinskoj željeznici
Britta Pedersen/DPA/Pixsell
23.07.2018.
u 11:34

Dvojica ljudi, stari 47 i 62 godine, odvezeni su u bolnicu nakon napada koji se dogodio na postaji Schoeneweide u jugoistočnom dijelu Berlina tijekom noći s nedjelje na ponedjeljak. Njihove stvari također su zapaljene.

Dvojica beskućnika zadobila su teške opekotine nakon što ih je nepoznati napadač na berlinskoj željezničkoj postaji polio zapaljivom tekućinom i zapalio.

Dvojica ljudi, stari 47 i 62 godine, odvezeni su u bolnicu nakon napada koji se dogodio na postaji Schoeneweide u jugoistočnom dijelu Berlina tijekom noći s nedjelje na ponedjeljak. Njihove stvari također su zapaljene.

Policija je u ponedjeljak odbila potvrditi izvješća listova Bild i Berliner Zeitung da su na scenu stupili prolaznici i ugasili vatru aparatom za gašenje donesenim iz obližnjeg kioska s brzom hranom. Motiv napada ostaje za sada nepoznat, iako su vlasti otvorile istragu pod sumnjom u pokušaj ubojstva.

Ovaj incident podsjetio je na sličan napad vatrom, izveden 2016. u Berlinu na beskućnika koji je spavao, a koji je potom dospio na naslovnice medija diljem Njemačke. Skupina mladih ljudi pokušala je zapaliti beskućnika na postaji Schoenleinstrasse na Badnju večer, no putnici su uspjeli spriječiti da čovjek zadobije ozljede.

Glavni napadač osuđen je šest mjeseci kasnije na dvije godine i devet mjeseci zatvora, dok su njegova tri pomagača dobili svaki po osam mjeseci uvjetno.  

Ključne riječi

Komentara 12

5S
505.scrtom
13:03 23.07.2018.

možda neki mladi doktor ili inženjer

DU
Deleted user
15:25 23.07.2018.

Zakaj nitko ne piše da su napad 2016. godine izveli arapski "izbjeglice"? Zakaj se implicira da su to napravili Nijemci? Ista je stvar kak se piše da je u Njemačkoj antisemitizam u porastu a bez sa de navodi da svega 2 od 100 antisemitička ispada naprave Nijemci, ostalo su "doktori i inženjeri"... Prestanite sa tom odvratnom lijevom propagandom! A za "Mrvi": si zaboravil popiti jutros svoje pilulice???

LA
larala
14:57 23.07.2018.

i toj eu bi mi trebali težiti, u njoj vidjeti uzor.....užas

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije