Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odavanje tajne

MVP pokrenuo istragu zbog curenja informacija

MVP
Goran Stanzl/Večernji list
26.05.2010.
u 23:34

Iz MVPEI-a kažu kako je bilješka objavljena u Novom listu bila namijenjena predsjedniku države i vlade, te diplomatskoj službi RH

Ministarstvo vanjskih poslova pokrenulo je istragu kako bi - u skladu sa Zakonom o tajnosti podataka i Zakonom o državnim službenicima - utvrdili odgovornost za neovlašteno odavanje podataka i to povodom članka objavljenog u riječkom Novom listu.

U članku se kaže kako bi Velika Britanija i SAD htjele da se predsjednik Srbije Boris Tadić angažira u promicanju arbitražnog sporazuma sa Slovenijom te da su britanski veleposlanici u Hrvatskoj David Blunt, Sloveniji Andrew Page i Srbiji Stephen Wordsworth o toj inicijativi prije šest dana na radnom ručku izvijestili državnog tajnika Davora Božinovića.

List je prenio kako je Božinović je rekao da "načelno nije protiv, ali da ostaje vidjeti bi li Tadićeva poruka imala utjecaja na slovensko biračko tijelo, bi li se uklapala u Tadićeve ideje o regionalnoj praksi rješavanja bilateralnih pitanja, a upitan je njezin pozitivan učinak na Hrvatsku i hrvatsku javnost".

Iz MVP-a kažu kako je bilješka objavljena u Novom listu bila namijenjena predsjedniku države i vlade, te diplomatskoj službi RH. Iako se radilo o bilješci o neformalnom sastanku, MVP smatra kako se radi o djelu za koje treba utvrditi počinitelja zbog adresanata koji imaju pristup službenim bilješkama, a zlorabe ih kako bi naštetili dovršetku procesa stupanja na snagu arbitražnog sporazuma između Hrvatske i Slovenije, kaže se u priopćenju.

Komentara 7

ST
standup
00:49 27.05.2010.

stp,...bolje SF-science fiction.....\"nebeski narod\"...-:))

VU
vucko
05:47 27.05.2010.

Ma Srbija je stvarno druga u regiji,kada se cita tabela od dolje prema gore !

ST
stp
00:32 27.05.2010.

Ovo je samo potvrda onog sto se vec zna,a to je da je Srbija vodeca zemlja u regionu i da ce se u buducnosti ,ako Srbija ostane na pravcu kojim se krece u odnosima sa Amerikom,EU i Rusijom, pitati za sve vaznije odluke u regionu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije