Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Crna kronika

Muškarac i žena utajili više od 1,6 milijuna kuna poreza

Osumnjičeni 57-godišnjak nije prijavio porez na dohodak od nesamostalnog rada za razdoblje od početka 2006. do kraja 2015., dok osumnjičena 52-godišnjakinja nije prijavila porez na dohodak od nesamostalnog rada od početka 2005. do kraja 2015.
20. studenoga 2019. u 12:30 1 komentara 901 prikaza
porez na dohodak
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Zbog sumnje da 10 godina nisu prijavili prihode i platili porez, čime su državni proračun oštetili za više od 1,6 milijuna kuna, policija je kazneno prijavila muškarca i ženu u dobi od 57 i 52 godine, izvijestila je u srijedu primorsko-goranska policija.

kune Kaznena prijava Muškarac (58) u Baranji utajio osam milijuna kuna poreza

Istražitelji tvrde da 57-godišnjak i 52-godišnjakinja, s namjerom izbjegavanja plaćanja poreza, nisu prijavili stečeni prihod, odnosno podnijeli godišnje prijave poreza na dohodak, iako su to kao porezni obveznici bili dužni učiniti.

Osumnjičeni 57-godišnjak nije prijavio porez na dohodak od nesamostalnog rada za razdoblje od početka 2006. do kraja 2015., dok osumnjičena 52-godišnjakinja nije prijavila porez na dohodak od nesamostalnog rada od početka 2005. do kraja 2015..

N'Golo Kante Odbio uštedjeti milijun Kakav poštenjak: Nudili mu da utaji porez, no on ih je odbio!

Tako su državni proračun Republike Hrvatske oštetili za ukupno više od 1,6 milijuna kuna te su nakon završetka kriminalističke istrage osumnjičeni da su počinili kaznena djela utaje poreza ili carine i kazneno prijavljeni državnom odvjetništvu, naveli su iz policije.

KiK prosinac
PROMO
Prolistajte novi KiK katalog i ne propustite super popuste!
  • Kokoiduhovi:

    Ma to su sve trla-baba-lan. Recite vi nama koliko će od tog utajenog poreza, poreznici naplatiti? Koliko uopće naplate od tih silnih utaja, pa odvale obračun pa kazne, pa kamate, a naplate - Ništa. Pa onda sirotinju deru sa svime ... prikaži još! da bi se namaklo love