Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

MUP ima novost za sve koji prvi put vade vozačku, no postoji izuzetak

Novi Pravilnik o vozačkim dozvolama stupit će na snagu 24. rujna ove godine
17. rujna 2020. u 09:05 0 komentara 6219 prikaza
vozačka dozvola
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Ministarstvo unutarnjih poslova objavilo je 16. rujna, u Narodnim novinama Pravilnik o izmjenama Pravilnika o vozačkim dozvolama. Novi Pravilnik o vozačkim dozvolama stupit će na snagu osam dana od dana objave, odnosno 24. rujna ove godine.   

Gastro Zagreb Jesen na našem stolu Gastro sezona: Što nas dolaskom jeseni čeka na našim stolovima

"Izmjenama propisa te izradom tehničkog rješenja omogućeno je da Hrvatski autoklub, kao ovlaštena stručna organizacija koja izdaje Uvjerenja o položenom vozačkom ispitu, vodi evidenciju o položenim vozačkim ispitima u elektroničkom obliku, a policijske uprave, odnosno policijske postaje koje izdaju vozačke dozvole, ta Uvjerenja preuzimaju elektroničkim putem; dakle bez potrebe da ju građanin prilaže.

Video: Vozač Audija bježao od policije

Zahvaljujući navedenom tehničkom rješenju i zakonskim izmjenama od 24. rujna 2020. godine, građani, uz zahtjev za izdavanje vozačke dozvole, ne trebaju prilagati Uvjerenje o položenom vozačkom ispitu u papirnatom obliku, odnosno u sustavu e-Građani ne trebaju prilagati skenirano uvjerenje uz eZahtjev", priopćili su iz MUP-a.

teško uspoređivati podatke Strože kazne - na cestama manje mrtvih

Na temelju uvjerenja o položenom vozačkom ispitu tijekom 2019. godine izdano je ukupno 50.425 vozačkih dozvola, a prema dosadašnjim propisima, tijekom postupka za izdavanje vozačkih dozvola, naši su građani, između ostalog, uz zahtjev za izdavanje vozačke dozvole, prilagali Uvjerenje o položenom vozačkom ispitu. Ako su taj postupak provodili putem usluge E-građani, uz eZahtjev za izdavanje vozačke dozvole prilagali su skenirano Uvjerenje o položenom vozačkom ispitu.

Prometna nesreća na autocesti kod Vukove Gorice CRNE BROJKE MUP objavio alarmantne podatke

Izuzetak su vozači koji su vozački ispit položili prije 1. siječnja 2018. godine, a nisu do sada ishodili vozačku dozvolu. Naime, oni će i dalje morati prilagati Uvjerenje na dosadašnji način jer Uvjerenja o položenim vozačkim ispitima prije 1. siječnja 2018. godine, u evidenciji Hrvatskog autokluba nisu strukturirana za elektroničko preuzimanje.

Kaleigh Hendershot
sve se promijenilo
Gdje je danas Amerikanka koja se udala i preselila u Hrvatsku, o čemu je snimala brojne videe?
RIT Croatia
PROMO
Svakodnevno mjerimo razinu sigurnosti na našim kampusima