Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
300.000 DOLARA ZA PANDEMIJU

Muftija Hasanović otkrio tko je šeik koji je dao vrijednu donaciju Hrvatskoj

Muftija Aziz Hasanović
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/2
09.04.2020.
u 14:06

Njihova pružena ruka pomoći znači mnogo i daje nam svima do znanja da kroz ova iskušenja ne prolazimo usamljeni, rekao je muftija Hasanović.

Nakon što je generalni tajnik Svjetske muslimanske lige Rabite dr. Muhammad bin Abdul Karim Al Issa darovao Hrvatskoj u borbi protiv pandemije, muftija Islamske zajednice u Hrvatskoj dr. Aziz ef. Hasanović otkriva tko je donator donacije od 300.000 dolara.

"Nakon pandemije koronavirusa te potresa koji je 22. ožujka 2020. zahvatio područje Zagreba i okolice, brojni prijatelji naše zajednice javili su se želeći doznati na koji način mogu pomoći. U vrijeme velikih izazova iskreni prijatelji s bratskom pažnjom prate događaje i osjećaju teškoću iskušenja s kojima se susrećemo. Njihova pružena ruka pomoći znači mnogo i daje nam svima do znanja da kroz ova iskušenja ne prolazimo usamljeni", rekao je muftija Hasanović.

"Prije nešto malo više od dva mjeseca, u Zagrebu je održana velika konferencija na kojoj su sudjelovali brojni predstavnici različitih vjerskih zajednica, a koja je bila u okviru programa predsjedanja Republike Hrvatske Vijećem Europske unije na kojoj se govorilo o ljudskom bratstvu kao temelju miru i sigurnosti u svijetu. Ovaj događaj prepoznao je i generalni tajnik Svjetske muslimanske lige Rabite dr. Muhammad bin Abdul Karim Al Issa sa sjedištem u Časnoj Mekki u državi dobrote Kraljevini Saudijske Arabije, koji je svojim sponzorstvom i sudjelovanjem u organizaciji pomogao da Zagreb u tim danima s početka drugog mjeseca bude globalni centar međureligijskog dijaloga. Njegova sposobnost da prepozna značaj projekta koji potiče na dijalog, međusobno zbližavanje i upoznavanje bila je od iznimnog značaja. Ono što je generalni tajnik dr. Al Issa i sam istaknuo na konferenciji u svom obraćanju, a to je da Republika Hrvatska predstavlja zaista model uređenja odnosa među različitim vjerskim zajednicama i suradnje države s istima, potvrdio je i na sastancima s državnim vrhom. Pohvalio je ambijent međureligijskog poštovanja i uvažavanja te je dodao da Hrvatska predstavlja primjer zajedništva i kako bi se trebalo živjeti“, rekao je muftija Hasanović. 

"Da je istinski i brat i prijatelj, šejh dr. Muhammad bin Abdul Karim Al Issa je pokazao i nakon što je otišao. Uslijed spomenutih iskušenja, što globalnih što lokalnih koja su nas zadesila, s pažnjom je pratio razvoj događaja, te je osobno kontaktirao muftiju akademika Aziz ef. Hasanovića nakon čega je pokrenuo inicijativu da se i Islamskoj zajednici u Hrvatskoj, ali i Republici Hrvatskoj, odnosno cjelokupnom društvu, pomogne u borbi s pandemijom koronavirusa. Na ime borbe s koronavirusom dr. Al Issa je nadležnim službama u Republici Hrvatskoj donirao 300.000,00 US dolara, dok je Islamskoj zajednici u Hrvatskoj za potrebe saniranja štete od potresa također uputio donaciju“, kaže muftija, dodajući kako je zahvalu donaciju uputio je i potpredsjednik Vlade RH, ministar unutarnjih poslova i Načelnik stožera civilne zaštite dr. Davor Božinović uz napomenu da će Hrvatska uvijek pamtiti pomoć koja će se upotrijebiti za suzbijanje koronavirusa.

Muftija dr. Aziz ef. Hasanović također je zahvalio u ime Islamske zajednice u Hrvatskoj. Dr. Muhammad Abdul Karim Al Issa i Svjetska muslimanska Liga Rabita su ovom donacijom pokazali senzibilitet za cijelu državu i naše društvo što će sigurno doprinijeti jačanju veza i suradnje.

„Nama ostaje da mu se najiskrenije zahvalimo, kao bratu kojemu je stalo da nam pomogne u svladavanju iskušenja pred kojima smo se našli, te da zamolimo Stvoritelja da mu podari iz svoga obilja kako bi uvijek bio u prilici pomagati druge što je do sad uvijek i činio“, kaže muftija Hasanović.

Komentara 1

Avatar ehlbert13
ehlbert13
15:32 09.04.2020.

Ne dajte te novce Bandiću u ruke. Sve će završiti u Poganoj Vlaki ili u Vatikanskoj banci.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije