Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Muftija Hasanović otkrio tko je šeik koji je dao vrijednu donaciju Hrvatskoj

Njihova pružena ruka pomoći znači mnogo i daje nam svima do znanja da kroz ova iskušenja ne prolazimo usamljeni, rekao je muftija Hasanović.
09. travnja 2020. u 14:06 1 komentara 2509 prikaza
Muftija Aziz Hasanović
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/2

Nakon što je generalni tajnik Svjetske muslimanske lige Rabite dr. Muhammad bin Abdul Karim Al Issa darovao Hrvatskoj u borbi protiv pandemije, muftija Islamske zajednice u Hrvatskoj dr. Aziz ef. Hasanović otkriva tko je donator donacije od 300.000 dolara.

KORONAVIRUS Mađarska produljuje izolaciju do daljnjega, Johnson premješten s intezivne njege na odjel

"Nakon pandemije koronavirusa te potresa koji je 22. ožujka 2020. zahvatio područje Zagreba i okolice, brojni prijatelji naše zajednice javili su se želeći doznati na koji način mogu pomoći. U vrijeme velikih izazova iskreni prijatelji s bratskom pažnjom prate događaje i osjećaju teškoću iskušenja s kojima se susrećemo. Njihova pružena ruka pomoći znači mnogo i daje nam svima do znanja da kroz ova iskušenja ne prolazimo usamljeni", rekao je muftija Hasanović.

"Prije nešto malo više od dva mjeseca, u Zagrebu je održana velika konferencija na kojoj su sudjelovali brojni predstavnici različitih vjerskih zajednica, a koja je bila u okviru programa predsjedanja Republike Hrvatske Vijećem Europske unije na kojoj se govorilo o ljudskom bratstvu kao temelju miru i sigurnosti u svijetu. Ovaj događaj prepoznao je i generalni tajnik Svjetske muslimanske lige Rabite dr. Muhammad bin Abdul Karim Al Issa sa sjedištem u Časnoj Mekki u državi dobrote Kraljevini Saudijske Arabije, koji je svojim sponzorstvom i sudjelovanjem u organizaciji pomogao da Zagreb u tim danima s početka drugog mjeseca bude globalni centar međureligijskog dijaloga. Njegova sposobnost da prepozna značaj projekta koji potiče na dijalog, međusobno zbližavanje i upoznavanje bila je od iznimnog značaja. Ono što je generalni tajnik dr. Al Issa i sam istaknuo na konferenciji u svom obraćanju, a to je da Republika Hrvatska predstavlja zaista model uređenja odnosa među različitim vjerskim zajednicama i suradnje države s istima, potvrdio je i na sastancima s državnim vrhom. Pohvalio je ambijent međureligijskog poštovanja i uvažavanja te je dodao da Hrvatska predstavlja primjer zajedništva i kako bi se trebalo živjeti“, rekao je muftija Hasanović. 

Konferencija za medije Stožera civilne zaštite i gradonačelnika Milana Bandića OŠTEĆENJA OD POTRESA Bandić: Onima koji sami žele popraviti krov, Grad će donirati materijal

"Da je istinski i brat i prijatelj, šejh dr. Muhammad bin Abdul Karim Al Issa je pokazao i nakon što je otišao. Uslijed spomenutih iskušenja, što globalnih što lokalnih koja su nas zadesila, s pažnjom je pratio razvoj događaja, te je osobno kontaktirao muftiju akademika Aziz ef. Hasanovića nakon čega je pokrenuo inicijativu da se i Islamskoj zajednici u Hrvatskoj, ali i Republici Hrvatskoj, odnosno cjelokupnom društvu, pomogne u borbi s pandemijom koronavirusa. Na ime borbe s koronavirusom dr. Al Issa je nadležnim službama u Republici Hrvatskoj donirao 300.000,00 US dolara, dok je Islamskoj zajednici u Hrvatskoj za potrebe saniranja štete od potresa također uputio donaciju“, kaže muftija, dodajući kako je zahvalu donaciju uputio je i potpredsjednik Vlade RH, ministar unutarnjih poslova i Načelnik stožera civilne zaštite dr. Davor Božinović uz napomenu da će Hrvatska uvijek pamtiti pomoć koja će se upotrijebiti za suzbijanje koronavirusa.

Muftija dr. Aziz ef. Hasanović također je zahvalio u ime Islamske zajednice u Hrvatskoj. Dr. Muhammad Abdul Karim Al Issa i Svjetska muslimanska Liga Rabita su ovom donacijom pokazali senzibilitet za cijelu državu i naše društvo što će sigurno doprinijeti jačanju veza i suradnje.

Rezultati ankete Glasa poduzetnika o turističkim zajednicama Anketa udruge Glas poduzetnika Čak 97 posto poduzetnika smatra da treba smanjiti broj županija, općina i gradova

„Nama ostaje da mu se najiskrenije zahvalimo, kao bratu kojemu je stalo da nam pomogne u svladavanju iskušenja pred kojima smo se našli, te da zamolimo Stvoritelja da mu podari iz svoga obilja kako bi uvijek bio u prilici pomagati druge što je do sad uvijek i činio“, kaže muftija Hasanović.

Zaprati kanal Večernjeg | Autor :

ČEKAJU DIJETE
Rođen u ratnom Sarajevu, odbio nastupati za Hrvatsku, a sada će oženiti zanosnu Riječanku
Pevex
BICIKL U PROMETU
Infrastruktura i edukacija kao preduvjet za razvoj biciklističke kulture u Hrvatskoj
  • Avatar ehlbert13
    ehlbert13:

    Ne dajte te novce Bandiću u ruke. Sve će završiti u Poganoj Vlaki ili u Vatikanskoj banci.