Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Podignuta optužnica

Mrtav pijan pregazio djevojčice, a kaže da ga je zaslijepilo sunce

nesreća
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
10.10.2014.
u 08:00

Prometno-tehnički vještak Jovan Radonjić zaključio je pak kako je Kovačevićeva priča o zaslijepljenju od sunčevih zraka – nemoguća

A.M. (15) se oporavila, a A.V.(15) se oporavlja. Liječnici kažu da je čudo što je preživjela, a liječili su je isto kao i Schumachera. Nenad Kovačević (48) iz Varaždina 12. srpnja je ispijao gemište u jednom varaždinskom kafiću da bi oko 18 sati sati totalno pijan sjeo u automobil i nekoliko minuta nakon toga na pješačkom prijelazu u Trstenjakovoj ulici u Varaždinu pregazio dvije 15-godišnje djevojčice, A.M. i A.V i teško ih ozlijedio.

Protiv Kovačevića, koji je tada napuhao čak 3,18 promila ovih dana je zbog izazivanje prometne nesreće podignuta i optužnica, a do daljnjega mu je produljen i boravak u varaždinskom istražnom zatvoru. Kovačević je istražiteljima kazao kako se osjećao sposoban za vožnju, a prije nailaska na pješački prijelaz ga je u jednom trenutku zaslijepilo sunce i iako je imao sunčane naočale nije na vrijeme primijetio djevojčice. Kada ih je vidio počeo je kočiti, no bilo je prekasno i jako mu je žao.

Prometno-tehnički vještak Jovan Radonjić zaključio je pak kako je Kovačevićeva priča o zaslijepljenju od sunčevih zraka – nemoguća.

- U času nesreće sunce se nalazilo njemu u desno, a visina sunca se nije nalazila ispred njega niti gdje su bile oštećenice. Također, okrivljeni je imao sve uvjete da na vrijeme reagira – utvrdio je vještak te zaključio kako je jedini razlog nesreće to što je Kovačević bio pijan. Podsjetimo, obje djevojčice u prometnoj nesreći su nesreći zadobile teške ozljede glave. I dok se Anamarija Maruševec srećom nakon mjesec dana boravka u varaždinskoj bolnici oporavila te je puštena kući, A.V. još se opravlja, a liječnici kažu kako je pravo čudo što je preživjela.

- Kod tako teških ozljeda glave izgledi za smrt su u čak 80 posto slučajeva ukoliko se ne operira u prva četiri sata od ozljede, a čak i ukoliko se operira visok je rizik za smrt ili invaliditet. Srećom, A.V. se fantastično opravlja i skoro da nema nikakvih posljedica – kazao nam je neurokirurg varaždinske bolnice Nenad Kudelić koji je operirao A. V. i koji prati njezin oporavak. Nakon operacije glave, A.V. je dugo bila u komi, a danas sama hoda i priča. Kako smo doznali upućenih izvora, stanje A.V. i liječenje bili su identični onom legendarnog vozača Formule 1 Michaela Schumachera nakon nesreće koju je doživio na francuskim Alpama. A.V. je trenutno u Krapinskim toplicama na liječenju, a očekuje se da će kroz koji mjesec biti puštena na kućnu njegu. Ono što je vjerojatno posebno traumatično za A.V. i njezinu obitelj je činjenica da je Nenad Kovačević koji ju je pregazio njihov susjed iz ulice, kao i da se njihove obitelji dobro poznaju. Kovačević također ima dijete istih godina kao i A.V., navodno je u vrlo lošem psihičkom stanju, a kako bi se primirio uzima i sedative.

Prema podacima Državnog odvjetništva već je bio prekršajno osuđivan zbog vožnje pod utjecajem alkohola zbog čega mu je jednom prilikom bila oduzeta i vozačka dozvola.

>> Zatvoren vozač koji je pijan naletio na djevojčice i teško ih ozlijedio

>> Pijani vozač naletio na muškarca i autobusno stajalište

Komentara 4

IS
Iszrian
08:37 10.10.2014.

Smeće pijano, PUJ

DU
Deleted user
08:11 10.10.2014.

Da je po meni, taj nikada vise ne bi izasao iz zatvora!!!

MN
Mate_nr1fitness
09:08 10.10.2014.

"u casu nesrece", jel?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije