Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIPAJANJE Sabor ne pušta Glogovac, Suboticu Podravsku i Kamenicu

Mršić ostao bez brojnih birača

06.04.2009.
u 16:38

Koprivničkom gradonačelniku Zvonimiru Mršiću (SDP), koji se na izborima natječe za svoj treći mandat, neće se ostvariti želja da unaprijed uknjiži nekoliko stotina sigurnih glasova za sebe. Voljom HDZ-ove i HSS-ove saborske većine, na Markovu trgu nije prošao prijedlog izmjene Zakona o područjima lokalne uprave koji je Mršić dao u hitnu proceduru, prema kojemu bi se naselja Glogovac, Subotica Podravska i Kamenica pripojili Koprivnici.

To su tražili mještani tih naselja, smatrajući da će im pod vlašću bogate Koprivnice biti bolje nego u sastavu siromašnih općina Koprivničkih Bregi, Rasinje i Sokolovca. Mršićeva administracija poduprla je njihovu inicijativu, ali konačnu odluku donosi Sabor.

Da su hrvatski zastupnici prihvatili volju mještana triju naselja, oni bi već na svibanjskim izborima glasovali na izborima za novog koprivničkog gradonačelnika, a ne za načelnike svojih općina, i to u velikoj većini vjerojatno za Mršića, koji ih je podržao.

Prema popisu stanovništva iz 2001., u trima naseljima živi oko 1700 ljudi, pa nije riječ o zanemarivoj brojci na popisu birača.

Zanimljivo je i to da je saborska većina priključenje Koprivnici uskratila Subotici Podravskoj, rodnome mjestu Josipa Friščića, potpredsjednika Sabora i šefa HSS-a, iako inicijativu mještana poduprla ne samo koprivnička, već i županijska vlast.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije