Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BOŽO PETROV

'Možete reći zbogom mladima, odgovornima za kaos u Agrokoru, a možete i sebi'

Božo Petrov
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
09.02.2018.
u 11:52

Hrvati se , naglašava, nisu borili za ovakvu Hrvatsku da "neki Škegre, Linići, Plenkovići, Čačići kažu da su milijunski iznosi OK, da su strvinarski fondovi OK, da je rasprodaja Hrvatske OK".

Kome će se ovih dana reći zbogom i na koliko jezika, pitao je Mostov Božo Petrov nakon stanke koju je zatražio danas u Saboru.

- Možete reći zbogom mladima, odgovornima za kaos u Agrokoru, a možete i sebi. No sumnjam da ćete dati ostavku. Onima koji su stvorili kaos, a to su Dalić i Plenković, bez njih ne bi bili ovdje. Danas govorite zbogom, goodbye, auf wiedersehen, adio, na svidanje mladima. Iako biste voljeli da šutim neću šutjeti. Šutnja ne nečinjenje, je odobravanje – ustvrdio je Petrov podsjetivši na probleme u Agrokoru, za koje, tvrdi, Vlada nije željela čuti. Most je prisilio, dodaje, da se ta tema otvori u Vladi.

- Niste htjeli čuti što je radio Ivica Todorić, ja sam bio na kraju prisiljen podnijeti kaznenu prijavu. Dali smo mogućnost čistog starta za hrvatsko gospodarstvo glasovanjem za famozni lex Agrokor da bi se spriječio gospodarski kolaps i da bi te tvrtke mogle normalno izaći na tržište. Što ste vi napravili nakon toga? Nakon toga Most je tražio tri povjerenika, odbili ste. Most je tražio drukčiji način financiranja, odbili ste. Most je tražio drukčiji model restrukturiranja na način da postoji niz neovisnih hrvatskih tvrtki, vi stvarate novi Agrokor. Što ste napravili nakon toga? Razlaz s Mostom. Uveli ste roll-up model i stvorili tolike kredite da vam ne pada na pamet, doveli ste strvinarski fond, ukinuli ste istražno povjerenstvo i dajte milijunske iznose za savjetnike. Govorili ste da ne znate. E pa sada znate. Što ćete promijeniti i kome ćete reći zbogom? - zanima Petrova. Hrvati se , naglašava, nisu borili za ovakvu Hrvatsku da "neki Škegre, Linići, Plenkovići, Čačići kažu da su milijunski iznosi OK, da su strvinarski fondovi OK, da je rasprodaja Hrvatske OK".

- Zato me zanima kada je dosta, kad je dosta? Kada ćete početi govoriti znam umjesto ne znam? Kada ćete stati iza svojih riječi? I zato vas na kraju pitam, kome ćete ovih dana reći zbogom mladima, odgovornima za kaos u Agrokoru ili sebi? - zanimalo je Petrov.

SDP-ova Romana Jerković je pak stanku iskoristila kako bi progovorila o stanju u zdravstvu, posebice financiranje u tom resoru koje je problem svih ministara.

- U ovom trenutku rastu liste čekanja, građani sve teže dolaze do usluga bolničkih specijalista, duže se čeka na operativne zahvate, duže se čeka na pretrage kao što su magnetna rezonanca ili CT. I to nije sve, zabrinjavajuća je isto tako i visoka smrtnost od raka u Hrvatskoj, preživljavanje onkoloških bolesnika je značajno manja u RH nego li je to u zemljama našeg okruženja odnosno EU. Zašto smo na začelju kada se radi npr. o prevenciji pušenja, kada se radi o prevenciji debljine, kada se radi o konzumiranju alkohola? Zašto u Hrvatskoj su teže dostupni pacijentima lijekovi za rak, za reumatoidni artritis? Zašto imamo sagu o skupim lijekovima, zašto se sve to skupa lomi preko leđa bolesne djece? Zašto smo na začelju iza Crne Gore, iza Slovenije, iza Srbije? I onda svemu ovome moramo još dodati i veliko nezadovoljstvo zdravstvenih radnika, ne samo liječnika, svih zdravstvenih radnika koje to nezadovoljstvo tjera da napuste svoju zemlju – kazala je Jerković. Aktualni ministar, nastavlja ona, "samo sliježe ramenima i kaže da nema dovoljno novca za sve".

- On sam kaže sve što je bilo dobro mi ćemo unaprjeđivati. To nije točno. Jedno govori, drugo misli. Zašto nije nastavio s projektom 72 sata – zanimalo je Jerković.

Pogledajte i galeriju: Skidanje Agrokorovog logotipa sa Ciboninog tornja

Božo Petrov
1/24

Komentara 20

DU
Deleted user
12:24 09.02.2018.

Koji teški populizam.Sram te bilo, bozo.

TB
taras.buljba
12:28 09.02.2018.

Bravo Bozo tako treba ogoli lupine .

BM
branko.mihalic1
18:13 09.02.2018.

prije bio kod bilježnika ovjeri da neće u koaliciju pa ušao u vlast to jest prodali se i Šta još pričat politika je k.... a ljudi kod nas ovce

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije