Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kreativno razmišljanje

Možete li riješiti ovu zagonetku? Klincima u osnovnoj školi treba samo 20-ak sekundi

26.03.2015.
u 14:36

Potrebno je otkriti koji se broj nalazi ispod parkiranog automobila, a iako djeca zagonetku najčešće riješe vrlo brzo, odraslima je potrebno nešto više vremena, što su objasnili i stručnjaci

Društvenim mrežama proširila se zagonetka koja je dio testa koji u prvim razredima osnovne škole rješavaju školarci u Hong Kongu.

Potrebno je otkriti koji se broj nalazi ispod parkiranog automobila, a iako djeca zagonetku najčešće riješe vrlo brzo, odraslima je potrebno nešto više vremena, što su objasnili i stručnjaci.

– Djeca lakše rješavaju ovu zagonetku jer kreativnije razmišljaju, za razliku od starijih. Nažalost, u školi se to najčešće ignorira i zanemaruje, pa s vremenom ta sposobnost nestaje jer se previše uči napamet, a nema ni približno dovoljno prostora za kreativno razmišljanje, objasnio je dr. David Whitebread, profesor na Odsjeku za psihologiju na Sveučilištu Cambridge, prenosi Independent.

Rješenje: 87 (promatrajte sliku s druge strane)

>> Je li ovo najveća blamaža na 'Kolu sreće' ikad?

Ključne riječi

Komentara 24

Avatar zgdomorodac
zgdomorodac
21:50 26.03.2015.

Ma trik ko trik al kaj rec kad vam vecernjak ko meni danas da opomenu to jest cenzurira me a neznam zakaj valjda zato kaj se nekom rotaryjancu nije svidjel moj bezazleni komentar al ok cenzura a voljel bih da mi zabrane komentiranje trajno pa nek komentiraju samo podobni a vecernji ih ima pun kufer al eto pobijedili smo u ratuvi dobili mislili smo slobodu govora al ocito nismo u pravu zivjelo jednoumlje i nadam se da cu bar dobit teajnu zabranu komentiranja uostalom navikli smo al se nadam da ce citatelji prepoznat cenzuru

Avatar xnomenx
xnomenx
14:49 26.03.2015.

ha rijesio sam u istoj sekundi a sinu koji studira na elitnom tehnickom univeristetu je trebala minuta :)

Avatar docCL
docCL
20:02 26.03.2015.

Pola Vlade bi palo na ovom testu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije