Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UBIO DA PREKRATI MUKE

Može li BBC-ov voditelj biti optužen za ubojstvo ljubavnika?

Gosling
BBC East Midlands
16.02.2010.
u 12:37

Ray Gosling, koji je u televizijskom dokumentarcu priznao da je ljubavniku oboljelom od side pritisnuo jastuk na lice da mu skrati muke, mogao bi po zakonu iz 1961. biti osuđen na 14 godina zatvora. Ali...

U svojem priznanju, koje je snimljeno u studenom, a emitirano na BBC-ovu programu East Midlands, popularni dokumentarist BBC-a pred kamerama je rekao da je jednom neizlječivo bolesnog ljubavnika, koji je bio na mukama, ubio jastukom pritisnutim na lice. Dan kasnije je u jutarnjoj radijskoj emisiji rekao da je to učinio uz prešutnu suglasnost liječnika, koji mu je naglasio da će na neko vrijeme izići iz bolničke sobe (na cigaretu, u kantinu po kavu, u drugi odjel bolnice...) i usporedio to s iglom za injekcije punom (prevelike doze) morfija, koju liječnici ostavljaju neizlječivim pacijentima s jakim bolovima u ladici pored kreveta i vrlo im jasno kažu da su je tamo ostavili, "za svaki slučaj".

O snimljenom priznanju BBC dva mjeseca poslije snimanja, a prije emitiranja, nije obavijestio policiju, a obitelj ubijenog mladića nije ni mogao obavijestiti jer je njegov identitet ostao nepoznat.

Nottinghamska policija najavila je da će se povezati s BBC-om i otvoriti istragu. Pomaganje pri tuđoj smrti u Engleskoj i Walesu protuzakonito je u skladu sa Suicide Actom iz 1961. i kažnjivo zatvorskom kaznom do četrnaest godina.

Međutim, poznati voditelj BBC-ovih dokumentaraca u svojem priznanju nije rekao ni kad ni gdje se to dogodilo, i nije spomenuo nikakav detalj kojim bi nagovijestio identitet osobe kojoj je skratio muke. A u emisiji je još rekao i da to nije bio jedini put da se našao pored nekoga neizlječivo bolesnog u teškim mukama, ali jest bio jedini put kad se odvažio poduzeti nešto da skrati muke voljenoj osobi. Stoga će policajcima biti skoro nemoguće odrediti žrtvino ime, bez čega teško mogu podići optužnicu.

Kako Gosling kaže, on nije ni Martin Amis ni Terry Pratchett (poznati književnici koji se javno zalažu za ozakonjenje eutanazije) i da su ga na javno priznanje tajne koju je dugo nosio u sebi (ni mladićevoj obitelji nije rekao da ga je ubio) ponukala druga otvorena priznanja u BBC-ovoj emisiji.

Ključne riječi

Komentara 3

DU
Deleted user
13:23 16.02.2010.

Ne može, zato što je voditelj BBC-a!!!!!!!!!!

MO
modrulj
13:24 16.02.2010.

Ne treba biti optuzen jer je sustav los. Eutanazija injekcijom smronosne doze barbiturata treba biti legalna i dostupna svakome tko pati od neizdrzive boli na samrti u zadnjim stadijima karcinoma ili neke druge ponizavajuce bolesti zbog koje se ne mozee brinuti sam o sebi. Dostojna smrt za svako ljudsko bice

Avatar punkufer
punkufer
14:18 16.02.2010.

Krasote britanskog društva i pederskih veza.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije