Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SMRT U PROMETU

Motociklist optužen

29.02.2004.
u 00:00

SPLIT - Jurica Torlak (21) optužen je da je namjerno kršio prometne propise i 22. siječnja izazvao prometnu nesreću u kojoj je na izlasku iz Osnovne škole Spinut poginula učenica 2. razreda, osmogodišnja Ivona Lalić.

Torlak ju je pregazio motorom "yamaha 600" u pješačkoj zoni u Teslinoj ulici, u kojoj nije dopušteno prometovanje. Pobjegao je s mjesta nesreće ne pruživši pomoć teško ozlijeđenoj djevojčici, pa ga terete i za to djelo, kao i suvozača Vedrana Biuka (45), starog znanca inspektora za narkotike. Za kazneno djelo izazivanja prometne nesreće sa smrtnom posljedicom Torlaka mogu kazniti i s deset godina zatvora. Tužiteljstvo predlaže i produljenje pritvora.

Torlak i Biuk vratili su se na mjesto nesreće nakon petnaestak minuta, navodno na nagovor mladićevog oca. Istražnom sucu Torlak je kazao da djevojčicu nije ni vidio, sve dok nije bila pred motociklom. Vozio je 52 kilometra na sat, a prema vlastitom priznanju, tu je prečicu često koristio da skrati put do kuće.

Nakon tragedije koja se dogodila oko 13 sati mnogi su učenici traumatizirani, jer su svojim očima vidjeli stradavanje. U školi su zbog toga angažirali psihologe, a ravnatelj Vlade Matas pokrenuo je akcije kako bi se riješio problem koji muči mnoge roditelje i njihovu djecu. Naime, pješačka zona obuhvaća više srednjih škola i fakulteta, a do nemila događaja jurcanja automobilima i motorima bila su svakodnevna pojava. Policija je pooštrila mjere nadzora, no nije mogla izaći u susret traženjima roditelja da se osigura njihova nazočnost za vrijeme nastave, jer joj za to nedostaje službenika.

Dr. Miljuš

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije