Naslovnica Vijesti Hrvatska

Most sagrađen “usred ničega” – da drži kabele

- Plinske instalacije i cijevi za vodu mogu se “vješati” na njega i bilo bi suludo, a i skupo, da sam išao bušiti rijeku, objasnio je svrhu građevine gradonačelnik Turk
14. ožujka 2011. u 13:00 69 komentara 122 prikaza
most
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Most preko rijeke Krapine koji ne vodi nikamo i nadvožnjak na koji se ne možete popeti jer nema prilazne ceste trebali su povezati Zaprešić sa Starom zagorskom cestom, autocestom i trgovačkim centrom Westgateom.

Tako bi se rasteretio i Zaprešić od prometa jer kroz grad na putu prema Zagrebu na dan prođu na tisuće vozila. No, ni dvije godine poslije prilaznih cesta nema, a objekti vrijedni više od 24 milijuna kuna, koliko je do sada u njih uloženo, stoje neiskorišteni.

Čudan prizor novog mosta i tristotinjak metara od njega udaljenog nadvožnjaka preko pruge, a sve to u blizini je zaprešićkoga golfskog igrališta i grobnice bana Josipa Jelačića, sigurno će zapeti za oko svakome putniku namjerniku koji krene u trgovački centar Westgate ili pak dalje Starom zagorskom magistralom prema pitoresknim zagorskim bregima.

Gotovo tijekom 2012.

Most i nadvožnjak, da su spojeni tom obećanom, ali nikada sagrađenom cestom, bili bi svojevrsna zaprešićka obilaznica kojom bi se rasteretile dvije glavne prometnice. Tako bi se jednim udarcem riješila dva problema.

Gužve, most koji ne vodi nikamo i nesagrađena obećana cesta do Jablanovca glavne su zamjerke zaprešićke oporbe vladajućem HDZ-u i gradonačelniku Željku Turku.

On, pak, objašnjava da je most sagrađen kako bi se njime komunalni i DTK-kabeli provukli do Westgatea, što je Grad Zaprešić morao osigurati u sklopu komunalne infrastrukture, a ne zbog same ceste, zbog kojih se najčešće grade mostovi.

– Plinske instalacije i cijevi za vodu mogu se “vješati” na most i bilo bi suludo, a ujedno i puno skuplje, da sam išao bušiti rijeku – slikovit je bio gradonačelnik Turk.

Komunalna infrastruktura i sagrađeni most bili su preduvjeti za nastavak gradnje ceste kojom će i most sagrađen “usred ničega” napokon dobiti pravu svrhu.

– Za manje od mjesec dana raspisat ćemo natječaj za gradnju prilazne ceste. Predviđeno je za to oko 20 milijuna kuna – poručio je Turk.

A kada se natječaj raspiše, obećava gradonačelnik, svi radovi bit će gotovi do iduće godine. Priznao je da cesta nikada nije dovršena zbog besparice.

Radovi se još otplaćuju

– Pa Grad Zaprešić i danas iz proračuna izdvaja novac za te radove. To je zaista strašno – poručuje Denis Begić, predsjednik SDP-a Zaprešića.

Dok se novac za nastavak gradnje ne prikupi, most koji ne vodi nikamo i dalje će stajati usred ničega, a na putu do Zagreba gužve će i dalje vozačima stvarati glavobolju.

zima
Očekujte neočekivano
Pripremite se za zimsku vožnju - na ovo morate paziti

A1 izdvaja za Vas

  • baš:

    baš dobro zgleda. K\'o Partenon!

  • kreont:

    Ovo može samo hrvatska glupost i naša svemoćna neučinkovita = glupa administracija. Koja upravo sa ovim primjerom najbolje prikazuje koliko je nedjelotvorna.

  • okolokućnovodopišalo:

    hehehehehe.....ludilo....