Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lokalni izbori

Borba za Metković: Mostova Ujdur ispred HDZ-ova Milana

Božo Petrov i Katarina Ujdur
Foto: Ivo Čagalj/PIXSEL
1/7
22.05.2017.
u 01:04

Tijesna borba vodi se između sadašnje Mostove gradonačelnice Katarine Ujdur i HDZ-ovog Dalibora Milana.

Mostova Katarina Ujdur i HDZ-ovac Dalibor Milan u drugom krugu izbora borit će se za mjesto gradonačelnika Metkovića. Nakon što je prebrojano svih 16 biračkih mjesta, Ujdur je dobila 40,56 posto, a Milan 38,53 posto. Na trećem mjestu HSS-ovac Stipo Gabrić sa 13,68 posto.

Za Gradsko vijeće Most je dobio 40,65 posto, HDZ 38,13, HSS 12,28, a SDP 5,15 posto.   

Iza prva tri kandidata su još Krešimir Kuran (SDP) s 4,12%  i Vinko Dragović (HNS) s 1,73 posto glasova. Ipak, ovo su rezultati s tek 18 posto obrađenih biračkih mjesta jer iz nepoznatog razloga rezultati iz Metkovića kasne cijeli dan.

U gradu koji je označen kao žarišna točka sukoba između HDZ-a i Mosta, prvi rezultati su po DIP-u stigli tek iza ponoći. 

U glavnom stožeru Mosta nezavisnih lista u Metkoviću okupljen je veći broj ljudi, uglavnom mladih stranačkih volontera. U opuštenoj i optimističnoj atmosferi isčekuju rezultate izbora u Metkoviću, bez uzbuđivanja oko rezultata izlaznih anketa koje pristižu iz većih gradova.

- Nismo vodili izlazne ankete. Sigurni smo da smo na granici devetog mandata čime bismo imali kontinuitet. Naša kandidatkinja ima značajnu prednost! Sami smo vodili Gradsko vijeće i niti u ovom mandatu nećemo se stavljati u nikakve trgovačke pozicije, poručili su iz Mosta.

U obraćanju Mostu Petrov je poručio kako su danas na izborima i 'HDZ i Jambo bili protiv Mosta', ali ni to ih nije spriječilo Most da ostvari najbolji rezultat. 

- Svima je Metković bitan - čulo se iz stožera.

Božo Petrov i Katarina Ujdur
1/105

Na lokalnim se izborima za oko 9.500 mjesta natječe se 47. 601 kandidat. Bira se 20 župana, gradonačelnik Zagreba, grada koji ima i status županije te još 555 gradonačelnika i općinskih načelnika kao i njihovi zamjenici. Zamjenici župana iz reda nacionalnih manjina biraju se u 11 županija, zamjenici gradonačelnika u 16 gradova, a zamjenici općinskih načelnika u 35 općina.   Kad je riječ o predstavničkoj vlasti, bira se 836 članova županijskih skupština, 2266 članova gradskih skupština i vijeća i 5152 članova općinskih vijeća.

 
Ključne riječi

Komentara 28

BU
bubimir55
00:31 22.05.2017.

Ako rezultati stignu posljednji svi će govoriti o njima , iako se radi o nebitnom gradiću. Jednostavno rečeno još jedan igrokaz iz radionice Bože Petrova.

Avatar juricamesko
juricamesko
23:00 21.05.2017.

Petrove izgubio si Metkovic ma kako ti sa svojom demagogijom branio poraz.to ti je jedina istina jer koliko ste bili po medijima ti i Grmoja morali ste Metkovic dobiti u prvom krugu u obje liste ali izgleda da su i gradani Metkovica konacno progledali.

KO
kodamesepita
23:21 21.05.2017.

valjda Metkovci najbolje znaju tko je Božo a i tko je Grmoja aka Slino..Metković mostu više ne vjeruje . kako reče grmojin ćaća : nije dobro ali će biti dobro ! e sad je dobro...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije