Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Specijalni rat

Iz haaškog dokumenta izbrisano '2. Gbr.' kako bi se zločini pakirali Krstičeviću koji je bio u Splitu

Damir Krstičević
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/4
22.11.2016.
u 18:17

"4. gardijska brigada nije bila na području mjesta Bravnice u BiH, već je tri dana prije razmještena u vojarnu Dračevac u Splitu, udaljenu preko 200 kilometara od navedenog područja", stoji u priopćenju MORH-a

U priopćenju MORH-a zbog pisanja tjednika “Nacional” kažu da je “objavljen niz laži, kleveta i neistina, kojima se ministra obrane Damira Krstičevića neosnovano, neutemeljeno i bez ijednog dokaza optužuje za navodni masakr 32 izbjeglica”.

Navode da je prije objave teksta, Nacionalu odgovoreno da Krstičević, kao ni 4.Gbr tada (13. rujna 1995.) nisu bili na navedenom području (mjesto Bravnica u BiH), nego su 10. rujna razmješteni u matičnu bazu Split (vojarna Dračevac). Dakle, bili su već tri dana u vojarni 200 km od poprišta.

Pored toga, kažu stručnjaci, u tekstu se manipuliralo informacijama - kaže se da su “Kolonu koja se kretala od Srbobrana k Jajcu napali su 13. rujna 1995., kod sela Bravnice, na oko tri kilometra ispred Jajca, pripadnici Hrvatske vojske...”.

U originalu teksta piše na koje se to vojnike i odnosi (pogledati na http://www.slobodan-milosevic.org/documents/reports/Serbian/7-IZ-A3.htm) i stoji ovako: “kolonu, koja se kretala od Srbobrana ka Jajcu, napali su 13. septembra 1995. godine kod sela Bravnice, na oko 3 km ispred Jajca, pripadnici 2. gardijske brigade Hrvatske vojske...”.

Dakle izbrisano je da je riječ o 2. Gbr., pa je očito da je Krstičević namjerno izložen “specijalnom ratu” i sijanju dezinformacija.      

>>Krstičević u BiH: Svaki zločin mora biti kažnjen. Ali, ne smije se jednima suditi na jedan, a drugima na drukčiji način

Komentara 31

SD
sdpesticid
16:25 22.11.2016.

ako se mediji usude javno iznijeti neistinu, ili istinu ako raspolažu činjenicama odnosno dokazima, tada za isto snose i nekakvu odgovornost. slijedom navedenog, morh bi po službenoj dužnosti morao podići i nekakvu prijavu dorh-u ako znaju i imaju dokaze suprotne navedenom odnosno objavljenom, zar ne ?

TV
tv5378
16:30 22.11.2016.

Pa,sto se ceka?Tuzba treba biti podignuta zbog osobnih uvreda ali I zbog destabilizacije Vlade i drzave.Odvjetnici imate dovljno materijala da pospremite glasilo KOS-a u ropotarnicu na duze vrijeme.

DE
dernek
18:58 22.11.2016.

Ma neplasiraju se te informacije djaba prosli tjedan smo se prisjetili zrtve u vukovaru i danas smo vec zaboravili,pojedini listovi i udruge a takodje i pojedini fakulteti ne miruju na svaki nacin pokusavaju da potkopaju stabilnost i sigurnost drzave a vlada samo suti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije