Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KORONAVIRUS

Capak ugostiteljima: 'Molio bih ih da se suzdrže od prosvjeda, u nekim država vlada policijski sat!'

U posljednja 24 sata zabilježena su 134 nova slučaja zaraze koronavirusom
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/3
02.02.2021.
u 21:53

Danas je održan i sastanak s predstavnicima AstraZenece

Ja bih molio ugostitelje da se suzdrže od prosvjeda jer nam je svima u interesu da sačuvamo ovu relativno dobru, dakle ona još uvijek nije jako dobra epidemiološka situacija, ali je dobra, objasnio je ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak.

Ja razumijem da ljudi zbog pandemije imaju egzistencijalne probleme, dakle ne mogu obavljati svoj posao, kazao je Capak za Dnevnik.hr, no napomenuo kako je u nekim državama policijski sat na snazi, a Portugal je izmaku snaga.

- Ima toliko oboljelih da oni mole susjedne države da im pomognu u zbrinjavanju jer su njihove bolnice potpuno pune, nemaju više nijedno mjesto za COVID bolesnike, govori.

Danas je održan i sastanak s predstavnicima AstraZenece u kojima zasad stoji da je njihovo cjepivo učinkovito za građane starije od 65 godina, a u veljači bi u Hrvatsku trebalo stići 156.000 doza.

- Naravno da nitko ne može biti zadovoljan s količinama koje smo dobili od sva tri proizvođača koja nam dostavljaju cjepivo, kaže Capak te napominje kako je sve izvjesnija mogućnost dolaska ruskog cjepiva Sputnik V, možda čak i u travnju.

- Kako sada stvari stoje, po europskoj legislativi mi ne možemo uvesti rusko cjepivo bez da ono bude registrirano na teritoriju Europske Unije, govori te nadodaje kako će se te odluke preispitati, ukoliko dođe do novih problema s AstraZenecom.

Komentara 7

SJ
Sve je uzalud
23:14 02.02.2021.

...na nivou Europe bez obzira na situaciju dolazi do popuštanja....svugdje su neredi....sad će oni tobože popustiti....

NA
Nadalinaaa
23:11 02.02.2021.

Trideset znanstvenih studija potvrđuju štetnost/beskorisnost mjera zaključavanja. Zašto u javnosti nismo čuli o tim studijama, i zašto naš Stožer i Vladin savjet za covid nisu iznijeli svoja mišljenja o njima? O znanosti nema javne rasprave, jer se radi o dogmii i digtaturi nevidljivih gremija.

Avatar Posjetio Titov muzej-tko sam?
Posjetio Titov muzej-tko sam?
22:05 02.02.2021.

Britanska škola u Zagrebu SVO OVO VRIJEME RADI NORMALNO: Učenici svih razreda, od vrtića do maturanata, svo su vrijeme u školskim klupama, sportski treninzi i natjecanja se ne prekidaju. Očito pravila nisu za sve jednaka. Dok se neki ne trebaju "suzdržati", za ostale je interventna policija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije