Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VANJA KULUZ:

'Moja sestra pobjegla je sa sinom zbog zlostavljanja'

Nina Kuluz
Foto: Obiteljski album
1/2
27.09.2014.
u 08:22

Nalaz vještaka: Nina Kuluz je dobra majka i Cesareovo odvajanje od nje dječaka bi samo traumatiziralo

– Tko bi bježao iz blagostanja? Moja je sestra pobjegla jer ju je bivši partner Alessandro Avenati zlostavljao. Ne bi otišla iz Italije, u kojoj je živjela 15 godina, da joj je bilo dobro – govori to Vanja Kuluz čija se sestra Nina i nećak Cesare nalaze na Interpolovoj tjeralici.

Italija civilizirana

Nina Kuluz tražena je zbog otmice svog i Avenatijeva danas petogodišnjeg sina. Otac Alessandro kaže da dječaka nije vidio od ljeta 2012., od kada uzaludno obija pragove institucija tražeći da mu pomognu u potrazi za sinom. Godinu ranije majka je dječaka odvela iz Torina, gdje su živjeli. Dogodilo se to nakon što su Nina i Alessandro okončali vezu, a tamošnji sud presudio da dijete mora ostati živjeti u Italiji. Nina je tada s mališanom pobjegla u Split, svojoj obitelji. Ovdje su pravosudna tijela najprije odlučila da dječaka treba vratiti, zatim je tu odluku poništio Županijski sud naredivši da se prije donošenja odluke provede vještačenje kako bi se utvrdilo što je za dijete najbolje:

– Vještaci su kazali da je Nina dobra majka i da bi Cesareovo odvajanje od nje dječaku prouzročilo traumu pa je Općinski sud u Splitu temeljem tih nalaza donio presudu u sestrinu korist. Alessandro se žalio. Prije no što je Županijski sud donio odluku, mi smo dobili anonimni poziv da će presuda biti takva da se Cesarea mora vratiti. Tako je i bilo. Sudac je kazao da je Italija civilizirana država, da tamo nema rata i epidemije... Nalazi vještaka više nisu bili bitni – kaže Vanja Kuluz.

Nakon što je ova presuda donesena, Nina je nestala sa sinom. Njezina obitelj tvrdi da ne zna gdje se nalazi:

– Vjerujem da su dobro. Ona sigurno neće napraviti ništa da ugrozi dijete. Moja je sestra žrtva sustava, a Alessandro misli da novcem i poznanstvima može riješiti sve. Govorio je da u Italiji može platiti koga hoće, a da mu je u Hrvatskoj to još i lakše. Prije svake presude znao je kakva će ona biti i kada će biti donesena. Kako je to moguće? I u mailovima se hvalio svojim vezama i poznanstvima pa smo mi u jesen 2012. godine sve naše sumnje da nekoga potplaćuje iznijeli tužiteljstvu potkrijepivši ih Alessandrovim dopisima. Nikada nismo obaviješteni što je s tom prijavom bilo. Prije tri godine žalili smo se Ustavnom sudu, ali ni tamo još ništa nije odlučeno. Ne znam što dalje. Ako trebam prodati stan i nekom dati novac da ovo završi, ako se to tako radi, ja ću to učiniti – kaže Vanja Kuluz.

Unajmio detektive

Ona je uvjerena da Alessandro Avenati ništa ne radi za dobrobit svoga sina, kao što to tvrdi:

– Govori da ne želi da Nina ode u zatvor, slao joj je i takve mailove, ne znajući da s njezina maila ja odgovaram. Koliko je istine u tome da joj ne želi zatvor, doznala sam sutradan kad mi je policija došla na posao, govoreći s kojeg je računala pisano Avenatiju. Znači, odmah je bio prijavio. Angažirao je i privatne detektive pa su specijalci bili oko naše zgrade kad su mi u posjet došli prijateljica i sin. Policiji je bilo dojavljeno da su to Nina i Cesare – rekla je Vanja Kuluz.

Komentara 36

US
USA
10:30 27.09.2014.

ha, ha majka je uvijek zrtva, a otac zlostavljac. Jedino majka moze voljeti dijete, a otac naravno ne. Kad muskarac napravi ovo sto je napravila zena, onda je on otmicar i zlocinac, a zena je naravno zrtva. Koliko predrasuda i sto je najgore te predrasude su postale dio zakonodavstva. Lik nije vidio sina 3 godine, pa se stavite u njegovu kozu kad tako jednoznacno dajete podrsku majci.

LU
lukateli1
10:14 27.09.2014.

Ovdje bi neki donijeli zakone da majka moze raditi s djecom sto god zeli! A, naravno, muzevi i ocevi su uvijek zlostavljaci! Pa majke mogu djecu odvesti u drugu drzavu kad pozele, jer, pa to se zna, ocevi ne vole svoju djecu i ne zele ih pored sebe! Ocevi ne vole ljubit ujutro svoju djecu i osjetit njihov miris pored sebe! ne, to vole samo dobre majke koje otimaju djecu od zlostavlajaca, t.j. oceva.

MA
marsovac
15:11 27.09.2014.

u 85% slucajeva u zapadnim zemljama dobije majka pravo a otac se mora zadovoljiti sa tim sto dobije. ......Ali isto tako su majke one koje potpale vatru do nevjerovatnih razmijera. Zalosno je da majke vecinom uniste veze dijeteta i oca koje postoje a nikad se ne zabave pitanjem tko je kriv za razlaz. Cesto sam to dozivio kod svojih prijatelja i poznanika da je otac pri razvodu cudoviste, nasilnik, razvratnik ali kada se vodi parnica onda iste te zene znaju koliko moraju dobirti i sta otac dijeteta mora platiti.................

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije