Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tajne veze

Mogućnost revizije privatizacije Ine dobila na težini

Zsolt Hernadi
Autor
Gojko Drljača
30.03.2010.
u 19:15

Iz MOL-a poručuju da ne komentiraju unutarnja zbivanja u Hrvatskoj, vrh Vlade još šuti o reviziji privatizacije Ine.

S obzirom na to da je Damir Polančec bio osoba koja je praktično samostalno vodila drugi krug privatizacije Ine, nakon njegova uhićenja jasno je da javne špekulacije o mogućnosti revizije privatizacije hrvatske nacionalne industrije ponovno dobivaju na težini. Čak su se, podsjetimo, i dvije vodeće političke stranke (HDZ i SDP) složile oko toga da zbog privatizacije Ine treba osnovati posebno istražno povjerenstvo koje će rasvijetliti sve okolnosti od samih početaka privatizacije. Trenutačno su ključna pitanja je li Damir Polančec Mađarima u Ini dao previše upravljačkih prava te je li im kao neku vrstu protuusluge servirao ugovor o plinskom poslovanju zbog kojeg bi hrvatski porezni obveznici godišnje mogli gubiti 2 do 3 milijarde kuna.

"MOL ne komentira afere vezane za unutarnja zbivanja u Hrvatskoj", prilično hladno danas su poručili iz MOL-a kad smo ih zamoli da komentiraju uhićenje Polančeca i javno povezivanje kriminala u Podravki s procesom privatizacije Ine. Valja podsjetiti da su dužnosnici MOL-a i OTP banke više puta javno zaštitili Polančeca tako što su eksplicitno poručili da on nije osoba koja je s njima kontaktirala kako bi pomogli Podravkinim menadžerima koji su panično pokušavali pronaći novac za namirenje gubitaka po kreditu za Podravkine dionice koje je držala Fima Ami.

Međutim, jasno je da tako ugledne kompanije takvo priznanje sebi ni ne mogu priuštiti, ali je isto tako jasno da je direktor Fime Ami bio odvjetnik Zoran Marković, čovjek koji je bio i savjetnik Vlade u privatizaciji Ine te sigurno osoba od Polančecova povjerenja. A upravo je Marković, poručio je prvi čovjek OTP-a, bio taj koji je s njima kontaktirao. Najodgovorniji ljudi iz Vlade ne žele komentirati Polančecovo uhićenje, ali poručuju da će biti legalisti ako se dokaže veza između afere Spice i privatizacije Ine. No, nagađa se da je i u tom slučaju vjerojatnija neka nagodba s Mađarima nego poništenje privatizacije.

Komentara 1

DO
dododo
08:32 31.03.2010.

ako je poljancec lopov i t je dokazano onda je i njegov sef salamander isto tako i cijeli ADZ---------trebaju cijeku privatizaciju od 1990 g. PONISTITI...........to pod hitno..................................jer ako ne poniste privatizaciju ....dokazuju da je ovo -------MAFIJSKA DRZAVA........

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije