Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pomicanje datuma

Mogući termin za školske ekskurzije i špica sezone

Ilustracija
Foto: Dusko Jaramaz/Pixsell
1/3
20.04.2020.
u 18:02

Alternativni termini mogu biti u ovoj i sljedećoj školskoj godini kao i tijekom ljetnog raspusta s obzirom na raspoložive smještajne kapacitete i skraćeni period godine u kojem se školska putovanja mogu realizirati

Velika većina škola i visokoškolskih ustanova prihvatila je sugestiju ministarstava obrazovanja i turizma da planirana putovanja, bez poništavanja javnih natječaja i raspisivanja novih, jednostavno prebace za vrijeme kad prestanu izvanredne okolnosti izazvane koronavirusom. Ravnatelji školskih ustanova su u dogovoru s roditeljima već započeli konkretne razgovore s agencijama oko novih termina, javljaju iz Udruge hrvatskih putničkih agencija.  

“Alternativni termini mogu biti u ovoj i sljedećoj školskoj godini kao i tijekom ljetnog raspusta s obzirom na raspoložive smještajne kapacitete i skraćeni period godine u kojem se školska putovanja mogu realizirati s obzirom na trenutnu situaciju i prognoze. Navedeno podazumijeva termine koji dosad nisu bili uobičajeni, na primjer realizaciju škole u prirodi na početku 5. razreda osnovne škole ili, na primjer, realizaciju maturalne ekskurzije tijekom glavne turističke sezone”, stoji u priopćenju UHPA-e.

Za putnike koji ne private izmijenjeni datum novac nije izgubljen. Ali, nije ostao na računu turističke agencije već je proslijeđen hotelu, aviokompaniji, prijevozniku i ostalim pružateljima usluga unutar ugovorenog paket aranžmana. Stoga, na povrat novca morat će pričekati istek zakonskog roka od 180 plus 14 dana nakon što prestanu trenutne posebne okolnosti.

Komentara 1

Avatar film
film
20:04 20.04.2020.

...ekskurzija...Radmila....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije