Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lažno svjedočenje

Modriću će se suditi u Zagrebu, a ne u Osijeku

Luka Modrić
Foto: Reuters/PIXSELL
18.07.2018.
u 13:48

Po izlasku iz sudnice nakon Modrićeva svjedočenja Mamić mu je odao priznanje rekavši da je njegov iskaz "nešto najdivnije i najpoštenije što je ikada bilo"

Kapetanu hrvatske nogometne reprezentacije Luki Modriću sudit će se zbog lažnog svjedočenja na suđenju bivšem čelniku NK Dinama Zdravku Mamiću u vezi s izvlačenjem novca iz tog kluba na zagrebačkom, a ne na osječkom Općinskom sudu.

Odlučio je to na zahtjev Modrićevih odvjetnica Vrhovni sud, prihvaćajući njihove argumente da Modrić ima prebivalište u Zagrebu i da spis ni na kakav način nije vezan uz Osijek.

"Okolnosti istaknute u prijedlogu doista opravdavaju zaključak da će se ovaj kazneni postupak očito lakše i uz manje troškova provesti pred Općinskim kaznenim sudom u Zagrebu nego li pred Općinskim sudom u Osijeku. Tim više jer se optužnica, osim naprijed navedenih dokaza, uglavnom temelji na dokumentaciji koja prileži spisu", stoji u odluci Vrhovnog suda donesenoj sredinom lipnja koja je u srijedu objavljena na internetskoj stranici suda.

Jedna od Modrićevih odvjetnica Laura Valković Hini je kazala da je spis već otišao na Općinski kazneni sud u Zagrebu. Taj sud najesen treba zakazati sjednicu optužnog vijeća koje optužnicu protiv Modrića može potvrditi, odbaciti ili vratiti tužiteljstvu na doradu.

Pogledajte video najboljih trenutaka dočeka vatrenih:

Tužiteljstvo Modrića tereti da je 13. lipnja 2017. na Županijskom sudu u Osijeku na suđenju Mamiću i još trojici svjesno neistinito iskazao da je anekse ugovora o profesionalnom igranju nogometa, kojima se regulira podjela transfernog obeštećenja u omjeru 50:50 između njega i kluba u kojem je igrao, potpisivao svaki put kada bi produžavao ugovor te da je te anekse ponovno potpisao nakon odlaska u novi klub zbog navodne izmjene bankovnog računa na koji mu novac treba biti uplaćen.

Tužiteljstvo tvrdi da je tako iskazivao iako je znao da to ne odgovara istini, "jer je navedene anekse potpisao u vrijeme kada je već igrao za novi klub, nakon realizacije ugovora između tih klubova, pri čemu je cjelokupan iznos pripao matičnom klubu".

Bivši čelnik i sadašnji savjetnik NK Dinama nepravomoćno je u lipnju osuđen na šest i pol godina zbog izvlačenja oko 116 milijuna kuna iz kluba te nanošenje štete državnom proračunu od 12,2 milijuna kuna. Uoči izricanja presude na osječkom sudu Mamić je pobjegao u Bosnu i Hercegovinu i ondje dobio utočište na temelju činjenice da uz hrvatsko ima i bosanskohercegovačko državljanstvo.

Po izlasku iz sudnice nakon Modrićeva svjedočenja Mamić mu je odao priznanje rekavši da je njegov iskaz "nešto najdivnije i najpoštenije što je ikada bilo". "Njemu su uvalili rečenicu koju on jednostavno nikada nije rekao", kazao je Mamić, ocijenivši da Modrić nije promijenio iskaz iz Uskoka već je svjedočeći rekao "upravo suprotno".

Luka Modrić
1/74

Komentara 151

Avatar Toni Broo
Toni Broo
15:11 18.07.2018.

Na sudu trebaju završiti Cvitan, njegovi osječki suci te političari iz sdp-a koji su naredili progon Modrića! Ta banda jugo-ljevičarska mora odgovarati zbog svih zlouporaba ovlasti, konstrukcija i nezakonitosti kojima su htjeli uništiti Modrića i reprezentaciju. U Osijeku je Modrićaa istraživao i tužio lik koji je početkom devedestih bio u među pobunjenim Srbima, takve likove iz DORH-a je Cvitan birao da progone Modrića.

KA
Karloho
14:10 18.07.2018.

Zasto se ne sudi drugu Puhovskom koji je dokazano lagao pred haskim sudom,za to postoji sva potrebna dokumentacija ili drugovi priznaju samo sud partije...

DU
Deleted user
14:18 18.07.2018.

Sude mu cetnici i crveni kmeri. Necete bando! Malo nas je al' nas ima. Zar niste vidjeli? Hvata vas polako panika.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije