Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Optužno vijeće

Odbijen zahtjev da se Mamiću i u drugom predmetu odredi istražni zatvor

Zdravko Mamić
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/2
18.07.2018.
u 12:41

Stav je sudske prakse i Vrhovnog suda, naime, da ne mogu istodobno egzistirati dvije odluke o istražnom zatvoru u dva različita predmeta protiv iste osobe

Protiv Zdravka Mamića ipak neće biti određen istražni zatvor i u drugoj optužnici koja je protiv njega podignuta na Županijskom sudu u Osijeku. Naime, zahtjev USKOK-a da se i u tom predmetu odredi Mamićevo pritvaranje, u srijedu je odbilo Optužno vijeće osječkog suda, na čelu sa sucem Zvonkom Vekićem.

- Prijedlog je odbijen jer je u prvom predmetu, u kojemu je proglašen krivim, već određen istražni zatvor. Stav je sudske prakse i Vrhovnog suda, naime, da ne mogu istodobno egzistirati dvije odluke o istražnom zatvoru u dva različita predmeta protiv iste osobe - pojasnio nam je Anto Rašić, predsjednik Županijskog suda u Osijeku.

Još ranije, odbijen je i prijedlog Mamićeva branitelja Veljka Miljevića za izuzećem i samog Rašića i još nekolicine osječkih sudaca, zbog sumnje u navodnu pristranost.

Druga optužnica protiv Mamića, podsjetimo, još nije potvrđena i nalazi se na Vrhovnom sudu, koji treba odlučiti o zahtjevu obrane za izdvajanje određenih dokaza iz spisa.

Mamić u Međugorju sa strepnjom pratio finale:

Zdravko Mamić
1/10
Ključne riječi

Komentara 5

DU
Deleted user
16:08 18.07.2018.

Taj "kriminalac" je stvorio danasnje doprvake svijeta. Kako vidim, to boli i smeta. Svasticari crkavajte od muke i boli. Niste dugo cekali. Ta grupca jada i bijede zvana UDBA koprca se u svojoj kaljuzi i hvata posljedni dah.

RI
rightside
19:56 18.07.2018.

ovo je super..)))) ma jel vam sad mozda jasnije kakvi "pravosudni znalci" vode glavne predmete i zasto ih sve redom gube?)))))))) sto puta sam rekao da treba rastjerat kompletan dorh i uskok i onda tu postavit sve, ali bas svee nove ljude,, pa ovi sada mogu samo veliku sramotu hrvatskoj napravit, nista vise,,))))) jer pokazuju da im je znanje o zakonima sporedni predmet,,)))))) no glavno da imaju "ljude" uz pomoc kojih mogu skoro sve progurat..)))))

LA
like_a_boss
15:12 18.07.2018.

Sad kreće peta kolona, domaći izdajnici koji brane kriminalca mamića, sve financirano ukradenim novcem iz našeg dinama. A ratni profiter hrabro pobjegao u maticu... Ajmo "domoljubi" - u obranu kriminala :-)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije