Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
trogirski akvatorij

Mladići otišli roniti pa nestali oko ponoći. Pronašli ih ujutro na rtu

potonuli brod, more
AFP/PIXSELL
14.05.2012.
u 11:02

Mladići su pronađeni u stanju šoka i pothlađeni, a izjavili su da su zaronili jučer oko 12.30 sati. Oko 17 sati uhvatilo ih je nevrijeme i potopilo im brodić. Otplivali su na suho, na rt Jelinjak gdje su dočekali jutro.

Nakon cjelonoćne drame posada policijskog plovila Sv. Dujam pronašla je jutrosna rtu Jelinak pokraj Trogira trojicu pothlađenih mladića iz Primorskog Dolca, čiji su nestanak roditelji prijavili u nedjelju navečer, nešto prije ponoći.

Izbacivali more iz čamca

Josip Balov (22), Blaž Knežević (20) i Duje Mišković (20) krenuli su u nedjelju, oko 11 sati, iz Primorskog Doca prema Trogiru opelovim teretnjakom kazavši svojima da idu roniti u akvatoriju Trogira. Ponijeli su ronilačka odijela i boce za ronjenje, a na trajleru teretnjaka plastični brod dugačak otprilike tri i pol metra i izvanbrodski motor tomos. Ronili su između Segeta i Drvenika, nekoliko kilometara od obale. Oko 17 sati počela je nevera.

– Strašno je zapuhalo, digli su se veliki valovi. Bili smo blizu Segeta. More je ulazilo u brod, smočio se motor, vanjski tomos, nismo ga mogli upalit. Izbacivali smo more iz broda, pokušavali osušiti motor. Nije išlo. Nikako ga nismo uspjeli upaliti. Brod se potopio. Otplivali smo do neke hridi gdje smo proveli cijelu noć. Bio sam u kratkim hlačama i majici bez rukava. Smrznuo sam se. Bilo je prestrašno. Padala je kiša, puhao žestoki vjetar. Sreća što sam imao ručnik pa sam ga omotao oko sebe i tako se nekako “grijao”. Ujutro nas je pronašla i spasila posada pomorskog broda Sv. Dujam. Kolima Hitne pomoći prebacili su nas u splitsku bolnicu. Pregledali su nas i pustili kući. Dobro sam, ne boli me ništa – kazao nam je Duje Mišković, koji se doma “utopljava”. I sređuje dojmove od dramatičnog dana i još dramatičnije noći.

Hladan i mlaki tuš

Trojicu mladića pronašla je tročlana, hrabra posada policijskog plovila Sv. Dujam, zapovjednik Mario Omelić te Vedran Bulj i Marijan Tolić. Ispričali su nam da su jučer u 5.10 sati isplovili iz Hvara, Palmižane, i oko 6.35 sati stigli na područje trogirskog zaljeva. Oko 7.10 sati na punti Jelinak zamijetili su trojicu mladića na sikama. Dvojicu u ronilačkim odijelima, a treći je bio u kratkim hlačama i majici. Bio je modar, uplašen, tresao se. Momci u ronilačkim odijelima doplivali su sami do broda, a trećem su pomorski policajci bacili konop i izvukli ga na brod. Kako je bio promrzao, tuširali su ga naizmjenično hladnom i mlakom vodom i zamotali u deku. Josip, Blaž i Duje bili su “debelo” preplašeni. Posadi Sv. Dujma mladići iz Primorskog Doca rekli su da im se čamac potopio, a kako su mobitele ostavili u vozilu, nisu mogli pozvati pomoć.

Komentara 7

UT
utvara73
12:25 14.05.2012.

Možda je fascinirana Thompsonom pa je zato došlo do pogreške ...he he he

ST
stomiovotreba
12:49 14.05.2012.

\"Thomos\" samo znaci da je novinarka mladja osoba i da se ne sjeca YU vremena kada je Tomos bio vazan brand.

MA
malisani
12:17 14.05.2012.

Sreća da su pronađeni živi, no nesreća da Maja Pejković pojma o materiji pa piše \"Thomos\". Možda joj je kuhača primjerenija?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije