Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAGEDIJA Nakon što je u KB-u Mostar preminuo Ivan Pavlović (17) iz Rame

Mladićeva se smrt nikako nije mogla predvidjeti

01.01.2009.
u 23:00

Nakon iznenadne smrti sedamaestogodišnjega Ivana Pavlovića iz Rame u Kliničkoj bolnici Mostar, u javnosti su se pojavile razne špekulacije o razlozima zbog kojih je mladić, koji je nedavno operirao slijepo crijevo, naprasno preminuo. Pojavile su se tako u pojedinim medijima i optužbe na račun liječnika koje prozivaju za nemar prema mladiću.

No, liječnici Klinike za kirurške bolesti i urologiju KB-a Mostar koji su primili i nadgledali mladićevo zdravstveno stanje odbacuju takve špekulacije. Prije petnaest dana primili smo mladića u Hitnoj kirurškoj službi s evidentnim znakovima akutne trbušne odnosno adominalne bolesti. Pretpostavljali smo da je riječ o zapuštenoj upali slijepog crijeva.

Puknuto crijevo
Operacijskim zahvatom pronašli smo puknuto slijepo crijevo s dosta gnojnog sadržaja. Operaciju smo izveli sukladno pravilima kirurške struke i mladić je smješten u jedinicu intenzivne njege gdje je oporavak tekao uredno i već je dan kasnije prebačen na Odjel gdje nastavljen oporavak koji je također tekao uredno. Mladić nije imao temperaturu, padaju upalni parametri, počinje uzimati hranu te ima stolicu.

Dječaka otpuštamo iz bolnice sedmi dan, priča dr. Davorin Kozomara koji je mladića operirao te s kirurgom dr. Zdrinkom Brekalom ga ponovno primio kada se prošlog ponedjeljka pojavio u bolnici s bolovima u trbuhu. Radiološkom obradom dobivamo indicije da postoje problemi u radu crijeva.

Nalazi su donekle nejasni a u takvim slučajevima pacijente primamo u bolnicu i provodimo standardu proceduru. Više puta dnevno ga obilazimo i pregledavamo, a nakon naše terapije stanje mu se blago popravlja. Zadnji pregled smo obavili oko pola noći i mladić je rekao da se osjeća relativno dobro.Odlučili smo kontrolnu radiološku obradu napraviti ujutro pa ju usporediti s raniji nalazima. No, oko četiri sata ujutro mladić iznenada umire. Na naše pokušaje reanimacije nije reagirao.

Plućna embolija
Desetak minuta prije razgovarao je s dežurnom sestrom i nikakvih naznaka i simptoma nečega takvog nije bilo. Doktori Kozomara i Brekalo te šef Klinike dr. Branko Bakula smatraju da je riječ o masivnoj plućnoj emboliji.


Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije