Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kaznena prijava

Mladić zbog bolesne djece nazvao Vladu i prijetio Plenkoviću: Zgromit ću vas

Zagreb: Vlada raspravljala o zbrinjavanju stanovnika Hrvatske Kostajnice
Patrik Macek/PIXSELL
08.04.2018.
u 15:35

U daljnjem postupku branit će se sa slobode, ali uz niz mjera opreza koje mu je izrekao sudac istrage

Ivan Jelić (21) iz Malog Lošinja telefonom je preko tajnice u Vladi uputio prijetnje premijeru Andreju Plenkoviću, najavljujući da će doći i 'zgromiti' ih. Bio je, naime, revoltiran činjenicom da država ima novca za ratne avione, a nema za bolesnu djecu.

Njegov poziv shvaćen je kao prijetnja i sve je prijavljeno policiji, pa je u subotu doveden na sud, uz  prijedlog tužiteljstva da mu se odredi istražni zatvor. No, on će se ipak braniti sa slobode, ali uz niz mjera opreza koje mu je izrekao sudac istrage, piše Novi list.

Prema dosadašnjoj službenoj rekonstrukciji događaja tražio je da ga spoje s predsjednikom Vlade Andrejom Plenkovićem, pa je poziv proslijeđen na telefon Ureda premijera. Javila mu se osobna tajnica, pa je i njoj ponovio zahtjev da ga spoji s Plenkovićem. Tajnica ga je pitala treba li ga privatno ili službeno i može li se predstaviti, pa se tako predstavio i rekao da prvog čovjeka Vlade ne treba privatno. 

- Vlada ima novce za skupe avione, a nema za teško bolesnu djecu!-, konstatirao je tada Lošinjanin, koji se tereti da je zatim izjavio da će kupiti avion i razvaliti, srušiti Vladu. Napomenuo je da je svjestan što govori, najavljujući da će doći do tajnice i premijera, te im pokazati gdje im je mjesto, da će ih zgromiti. 

Na sudu je izrazio žaljenje zbog svog nastupa, ali smatra da nije izrekao prijeteće riječi, već samo isticao činjenicu da novca za avione ima, ali ne i za bolesnu djecu. U svojoj obrani je mladi Lošinjanin isticao da inače nije nasilan čovjek, da je inače čak i simpatizer HDZ-a i premijera Plenkovića.

Komentara 46

Avatar zbog udbE HDZ i SDP Beskucnik
zbog udbE HDZ i SDP Beskucnik
16:15 08.04.2018.

Pare za Istambulsku konvenciju dajte bolesnoj dici i Problem rjesen..

Avatar zbog udbE HDZ i SDP Beskucnik
zbog udbE HDZ i SDP Beskucnik
16:02 08.04.2018.

Nevladine Udruge trose godisnje 30 milijuna kina za kakanje po HR pa oduzmite im i dajte to bolesnoj dici...di je problem

CO
Cosinus
16:35 08.04.2018.

Da li bi u Titinoj drzavi netko prijetio vlasti?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije