Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DRAMA U SPLITU

Predao se branitelj koji je prijetio da će se na Firulama raznijeti bombom

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/9
07.04.2018.
u 17:56

"Moj prijatelj s kojim sam napravio ilegalnu terasu se ubio, a ja bih sada trebao prepustiti da na njoj drugi zarađuju!? Minirat ću sebe i lokal, sve će letjeti u zrak", upozoravao je Ante Čulić

Oko 17 sati policiji se predao muškarac koji je dva sata prije nazvao policiju i rekao kako je minirao sebe i ugostiteljski objekt Plava laguna na Firulama u kojega se zabarikadirao.

Policija je odmah izašla na teren, osigurala mjesto događaja, udaljila građane i započela s pregovorima koji su trajali puna dva sata nakon kojega se muškarac predao i otišao s policijom.
Kako neslužbeno doznajemo riječ je o Anti Čuliću, branitelju i poduzetniku o čijem smo slučaju pisali u srpnju 2016. godine, a očito ga do danas nije riješio.

Tada nam se požalio kako ima problema s koncesijom za Plavu lagunu ispred koje su on i njegov nekadašnji partner napravili nelegalnu terasu.

1/9

Koncesiju na ilegalnom štekatu nisu mogli dobiti, grad ju je odbio raspisati, ali Ministarstvo pomorstva dalo ju je konkurentskoj ugostiteljskoj firmi. 

Tada je preko Večernjeg lista pozivao građevinsku inspekciju da sruši štekat, za što je Ministarstvo graditeljstva izdalo pravomoćno rješenje o rušenju, tvrdeći kako na njegovoj muci zarađuju drugi.

"Moj prijatelj i poslovni partner s kojim sam napravio tu ilegalnu terasu se ubio, a ja bih sada trebao prepustiti da na njoj drugi zarađuju!? Minirat ću sebe i lokal, sve će letjeti u zrak", tvrdio je Čulić ono što je jučer pokušao ostvariti.

Ipak, zahvaljujući policijksim pregovaračima, dobrovoljno je napustio objekt i u policijskoj marici otišao na obavijesni razgovor.

Što je točno po srijedi i zašto se odlučio na ovaj očajnički čin znat će se nakon razgovora u policiji, ali sudeći prema neslužbenim informacijama, riječ je upravo o terasi jer je navodno policajcima tijekom pregovora govorio da drugi i dalje rade na njegovom štekatu, on ima sudsko rješenje, ali svi ga prave budalom.

 

Ključne riječi

Komentara 18

NE
nepenthe
18:09 07.04.2018.

Zašto se branitelje uopće naziva branitelji, to podrazumijeva da isti u sadašnjosti još uvijek nešto brane od nečega, a s obzirom da su umirovljeni (neki već odavno) puno je prikladniji naziv ratni veterani ili veterani domovinskog rata...osim ako se termin branitelji (brane trenutno nešto) ne odnosi na stečene, bilo zaslužene bilo nezaslužene, privilegije koje svim silama brane.

Avatar Pravedni tetrijeb
Pravedni tetrijeb
21:46 07.04.2018.

Branitelj ? Jel to zanimanje, profesija, akademska titula ili šta ? Recimo npr da je ovaj lik ranije, prije par tjedana ratišta na temelju kojeg je stekao status (ako je tamo uopće bio), recimo da je godinama bio vodoinstalater ili monter centralnog grijanja.... a to prešućujete uporno pa pišete branitelj... a u stvari riječ je kretenčini koja krši zakon i vrijeđa i čini štetu svim ostalim braniteljima .... ili vodoinstalaterima....ili monterima CG....

DU
Deleted user
19:54 07.04.2018.

Pa sam kaze da je nepravomocno sagradio terasu, koju isto tako nastoji bombama opravomociti. Nije to nikakav branitelj. To je kriminalac. Takvog treba na goli otok , da kuca kamenje!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije