Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
razotkriven

Mladić koji je prokazao sado-mazo župnika završio u zatvoru

'03.05.2011, Novi Sad, Srbija - Ilija Lutrov, sugovornik i svjedok optuzenog svecenika za pedofiliju i bludne radnje.  Photo: Davor Javorovic/PIXSELL'
Foto: 'Davor Javorovic/PIXSELL'
1/3
09.02.2012.
u 12:00

Sudilo mu se u odsutnosti, a uhvaćen je prije pet mjeseci u Mađarskoj, izručen i zatražio obnovu postupka

Novosađanin Ilija Lutrov (35), poznat po tome što je svećenika Marka Tomušića snimio preko Skypea i njegove razgolićene fotografije prodao medijima, pritvoren je u osječkom zatvoru. Zbog zloporabe u poslovanju još je 2009. nepravomoćno osuđen na tri godine zatvora. Kao direktor osječke tvrtke Euro-Stil, tereti se, pokušao je izbjeći plaćanje PDV-a, čime je oštetio proračun za otprilike 1,8 milijuna kuna. Bio je u bijegu u Srbiji pa mu je na Općinskom sudu u Osijeku suđeno u odsutnosti.

Kupio tvrtku za kunu

Uhićen je prije pet mjeseci na ulasku u Mađarsku. Zatražio je potom obnovu postupka, a suđenje je počelo u utorak. S Lutrovom smo razgovarali u svibnju u Novom Sadu kada nam je "otvorio dušu" i ispričao zašto je snimke svećenika prodao medijima.

– Bojim se Boga zbog toga što sam učinio. Znam da nisam pogriješio, nisam lagao, ali nije bilo lijepo od mene. Učinio sam to samo zbog novca. I strah me da mi taj novac ne prisjedne – povjerio nam se tada.

Poreznoj je upravi 2006. dostavio prijavu PDV-a u kojoj, tereti se, nije iskazao sve ulazne račune za kupljenu robu. Dvjema je tvrtkama, naime, ispostavio izlazne račune na otprilike 10,1 milijun kuna, na koje tako nije uplatio 1,8 milijuna kuna PDV-a. Njegova je tvrtka kažnjena sa 100.000 kuna. Tvrtku je, pak, za samo kunu kupio od Davora Kovačevića, čime je preuzeo i njegove dugove i potraživanja. Kovačević je Lutrovu prodao tvrtku jer mu je ovaj rekao da poznaje neke njegove dužnike pa bi tako mogao lakše namiriti dug.

Posao im se izjalovio

Tvrtki "Mobitel Trgovina", koja se vodi na Kovačevićevu kćer, isporučio je poslije žvakaće gume za 613.000 kuna. No te su žvakaće bile neispravne jer su bile stare, rečeno je na sudu, deset godina! Posao se poslije izjalovio jer se Lutrov nije javljao na telefon.

Mladić je poslovao i s naušnicama. Od Milana Ivšića, direktora tvrtke Domograf, zatražio je da mu napravi dvjesto tisuća kartonskih podloga za naušnice. Kada mu je Lutrov dovezao naušnice, kod njega se zatekao Željko Bilandžija, koji se zainteresirao za kupnju naušnica. Lutrov je "izbacio" cijenu od 35 kuna po paru.

Pao je dogovor da će Lutrov izdati Ivšiću račun za naušnice, ovaj će ih potom fakturirati Bilandžiji na iznos od sedam milijuna kuna plus PDV, a da će Bilandžija cesijom platiti Lutrovu. Bilandžija bi robu dalje ponudio kupcu u Bosni, no posla nije bilo. Naušnice su završile u rukama policije.

Lutrov je bio u dugovima pa je novac posuđivao i od vlč. Tomušića. Zato je, ispričao nam je, i pristao na svećenikovu "bolesnu igru" preko interneta.

– Posudio mi je sedamdeset eura za stanarinu, mislio sam si, istrpjet ću to zbog toga da ne budem nečovjek – tvrdio je.

Komentara 10

PO
poprikusa
13:17 09.02.2012.

ko drugom rupu kopa sam u nju pada!! novci lako steceni su prokleti sinko!!

SI
sinaj
17:25 09.02.2012.

A to je onaj moralni Lutrov koji je prokazao nemoralnog svećenika i pri tom ga ucjenjivao za lovu, što je također kazneno djelo. A onda je još moralniji Drago Hedl- EPH drekavac, kako ga prof. Raspudić iz poštovanja titulira, cijelu priču za par somova eura odlučio objaviti u medijima. A onda je prezidente Josipović Hedlu uručio priznanje u borbi za ljudska prava zaboravljajući pri tom što je Hedl za vrijeme Juge radio. Sad kad smo saznali ponešto o intimnom erotskom životu gore navedenih, bilo bi dobro da Hedl objavi i pokoju rečenicu o gazdi mu Ninoslavu Paviću, Kutli i njihovoj vezi s propašću Kamenskog. A ako se boji da će dobiti po labrnji zbog tako nezanimljive teme, neka nas barem obavijesti o erotskim navadama gazde Pavića.

KR
krka
08:37 10.02.2012.

sinaj/ Potpisujem 100% sve kaj si napisal, jedino me zbunjuje to kaj pišeš o Yusifoviću; pak opće je poznata njegova Yugo-balkanska orijentacija i potezi sa Hedlom nisu nikaj novoga.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije