Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Napredak

Mještani Radovana po lijekove sada mogu otići pješice, bilo kada

'26.05.2010., Radovan \\u0096 Otvorena je prva ljekarna u Radovanu. Photo: Ljiljana Risek/VLM'
'Ljiljana Risek/VLM'
01.06.2010.
u 17:10

Ljekarna će biti otvorena cijeli dan, a zaposlit će se dva tehničara i četiri magistre, od kojih tri iz dugih gradova jer takvih stručnjaka manjka u Ivancu

– Kako i ne bi bio jer dosad smo po lijekove morali putovati u Završje, Ivanec, Vidovec, Varaždin, a to nam je uzimalo puno vremena i novca. Najgore je bilo mještanima koji moraju putovati autobusom jer ih je putovanje u Vidovac i natrag stajalo gotovo 30 kuna, a autobusne veze sa susjednim mjestima vrlo su loše.

Osim toga, ljekarna u Vidovcu radi samo do 15 sati, pa su naši ljudi, kojima je lijek bio prijeko potreban, često dolazili na "knap" ili nisu na vrijeme stigli u ljekarnu, pa su po lijek morali putovati dalje, u Varaždin – kazala je Ankica Košćak iz Radovana, koja je s drugim uzvanicima došla na otvaranje ljekarne u Radovanu.

Osim Radovanaca ljekarni se vesele i Lovrečanci, Škriljevačni i mještani okolnih sela.

Ljekarna je uređena na stotinu četvornih metara u sklopu novog poslovnog centra u Radovanu. Na svečanosti ju je otvorila mr. Božica Jagatić Šarec iz Soblinca.

– Uz ljekarne u Karlovcu, Sesvetama, Gornjoj Rijeci, Belovaru (Moravče) i Dubravi, ovo nam je šesta ljekarna u sustavu i nadamo se da ćemo ispuniti očekivanja mještana. Mnogi još i ne znaju da ovdje mogu kupiti lijekove na recept, pa i dalje putuju u susjedna mjesta – kazala je na svečanosti otvaranja vlasnica mr. Božica Jagatić Šarec.

Ljekarna će biti otvorena cijeli dan, a u njoj će biti zaposlene četiri magistre i dva tehničara. Zbog pomanjkanja stručnjaka zaposlene su magistre iz udaljenih gradova, a samo jedna iz okolice Radovana. Ostale će svakodnevno na posao putovati iz Zagreba, Varaždina, pa čak iz okolice Ptuja.

Uspjeh u poslovanju domaćinima poželjeli su osim mještana brojni suradnici iz struke i predstavnici tvornica lijekova, a nove prostore ljekarne blagoslovio je velečasni Marijan Prepeljanić, župnik iz Soblinca.

U poslovnom centru ugledna trgovačka kuća otvorit će uskoro suvremenu prodavaonicu mješovite robe, a u blizini se podiže zgrada pastoralnoga centra, koju gradi matična župa Margečan u suradnji s Varaždinskom biskupijom, pa se može reći da Radovan dobiva urbani izgled.

Mještani priželjkuju i da se u Radovanu sagradi vrtićka zgrada. Djeca sada pohađaju vrtić u osnovnoj školi. Ispuni li im se i ta želja, Radovan će biti na dobrom putu da postane malo središte u istočnom dijelu ivanečkoga kraja.

Otvaranje ljekarne s olakšanjem su dočekali i mještani okolnih naselja Gačica, Osečke i Margečana, i to oni koji imaju zdravstveni karton u ambulanti u Radovanu, jer odmah nakon posjeta liječniku mogu nabaviti lijek.

Što se tiče mještana Cerja Tužnog, njima je i sada bliža ljekarna u Vidovcu. Najvažnije je što su stanovnicima svih naselja istočnog ivanečkog područja ljekarničke usluge sada mnogo bliže i dostupnije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije