Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Afera Podravka: Nadzorni odbor koprivničke kompanije nije donio nikakvu odluku

Mjesečno primaju po 9000 kn, a ne zanima ih tko je odgovoran za 'Spice'

Nadzorni odbor
Josip Maljak
28.09.2009.
u 17:49

Podravkine članove Nadzornog odbora uopće nisu zanimale Podravkine pozajmice splitskome SMS-u, koje su završavale na računu varaždinske Fime, nitko nije pokrenuo pitanje kredita od 44 milijuna kuna.

Podravkin Nadzorni odbor, u kojemu sjede predstavnici države te institucionalnih i malih dioničara, uopće se nije želio baviti pitanjem odgovornosti za aferu koja potresa kompaniju. Na četverosatnom sastanku u Koprivnici složili su se da će pričekati rezultate istrage koju provode DORH, USKOK i druga tijela.

Bez predsjednika NO-a
NO je također odgodio odluku o svome novome predsjedniku, čija je fotelja prazna nakon ostavke Darka Marinca.

Podravkine članove Nadzornog odbora uopće nisu zanimale Podravkine pozajmice splitskome SMS-u, koje su završavale na računu varaždinske Fime, nitko nije pokrenuo pitanje kredita od 44 milijuna kuna, koji je Podravka ove godine dala Fimi, a taj novac još nije vraćen u Koprivnicu...

Nikoga od deset članova NO-a to nije zanimalo, iako svaki mjesec primaju neto naknadu od 9000 kuna, bila sjednica NO-a održana ili ne, dok šef NO-a prima više od 13.000 kuna, a njegova zamjenica oko 10.000 kuna.

- Svi su bili jako ‘domobranski' nastrojeni - kazao nam je jedan od sudionika sastanka.

I dok su Podravkini članovi NO-a odgodili odluku o odgovornosti za sumnjive transakcije u sklopu projekta Spice, lokalna javnost sve glasnije govori kako je očita odgovornost ne samo bivše nego i sadašnje uprave.

Koprivničko-križevački tjednik Podravski list tako je u uvodniku ustvrdio kako bi uprava švicarskoga Nestlea "odletjela" već nakon prve informacije o "muljanju s kompanijskom lovom i dionicama", a u "političkim krugovima" taj je list doznao da se već ozbiljno razmišlja o novoj ekipi na čelu Podravke.

Prema tim informacijama Šestakovu fotelju trebao bi preuzeti Stanislav Biondić, šef uprave Belupa, koji je kao HDZ-ov kandidat za koprivničkoga gradonačelnika na lokalnim izborima izgubio od esdepeovca Zvonimira Mršića.

Belupo bi, prema informacijama PL-a, pak, trebao preuzeti Miroslav Vitković, HSS-ov član Podravkine uprave, koji je navodno neokaljan u projektu Spice.

Pročitao u novinama
- Ni s kim o tome nisam razgovarao, pročitao sam to u novinama kao i drugi te ne mogu ništa drugo reći - bio je kratak Biondić kad smo ga pitali koliko je izgledan takav razvoj situacije.

Podravkini menadžeri s kojima smo ovih dana razgovarali kažu kako je negativni publicitet kompaniji donio veliku štetu, ali bi ona bila još veća da je do kraja uspio mutan pokušaj privatizacije kompanije njezinim novcem.

Također se slažu da se ni lipa više neće isplatiti s Podravkina računa bez stostruke kontrole.

Ključne riječi

Komentara 2

LO
loza
18:32 28.09.2009.

znam ja tko je odgovoran za \'Spice\'. Bila je audicija ali pošto su mogle nastupati samo djevojke menađer im je dao ime \'Spice Girls\'.

KV
kviki
07:53 29.09.2009.

Znamo svi da je Sanader kriv .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije