Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prevario ga izgled

Mislio da je spasio napušteno štene, iznenadio se kada je otkrio koga je donio kući

lisica
Foto: Twitter
1/2
14.05.2020.
u 10:43

Iako je većina komentirala slatko mladunče, samo su dobri poznavatelji životinja primijetili da nije riječ o psu

Vozeći se japanskom autocestom ''National Route 275'', jedan je muškarac uz cestu ugledao napušteno štene pa je odlučio zaustaviti se i pobrinuti se za njega.

Štene je nazvao Luna, a preko društvenih mreža tražio je njezinu vlasnicu.

No kada je fotografije Lune objavio na svojem Twitter profilu @marcy_com, otkrio je da se uopće ne brine o psu.

Iako je većina komentirala slatko mladunče, samo su dobri poznavatelji životinja primijetili da nije riječ o psu. A sumnje im je potvrdio video u kojem je Luna ''lajala''.

Iako su mnogi nagađali da je riječ o životinjskoj vrsti tanuki, odnosno rakunskom psu, veterinar je utvrdio kako je to mladunče lisice.

Budući da je u Japanu zabranjeno imati lisice za kućne ljubimce jer su prijenosnici opasnih parazita, muškarac je pronašao savršeno mjesto za mladunče. U Gradu Kitami pronašao je farmu za lisice u kojoj će malena Luna živjeti budući da je nisu mogli pustiti u divljinu jer se s dva mjeseca starosti ne može sama brinuti o sebi, a majku je, očito, izgubila.

Ključne riječi

Komentara 3

JB
josip.barisic512@gmail.com
13:03 14.05.2020.

Nikada ne treba mladunčad iz prirode nositi kući s mišljenjem da su se izgubili. Mnogi ljudi u dobroj namjeri to rade pri čemu tako odvojena mladunčad najčešće ugine. Majka svakog mladunca u svakom trenutku dobro zna gdje je on dok je ona u potrazi za hranom ili skloništem. Znam to dobro iz hobija kojim se bavim. Nisam za kažnjavanje "udomiitelja", samo bih apelirao da to ne čine prirodi koja je ionako previše ugrožena.

JU
jujo1
13:05 14.05.2020.

Ja od kako je korona a i u buducnosti necu niti psa dirati.Jer je opasno.

EH
enigmus-hr
12:24 14.05.2020.

Samo dirajte divlje životinje pa se onda čudite odakle korona

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije