Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ulazak s covid potvrdama

Thompson prozivao na koncertu u Sinju: Htjeli su spektakl proglasiti nevažećim

Marko Perković Thompson
Foto: Miranda Čikotić/PIXSELL
1/9
Autori: Vecernji.hr, Hina
17.07.2021.
u 23:45

Zašto je problem Thompsonov koncert kad to nije jedini koncert koji će se održati sljedećih dana i tjedana u Sinju? Uskoro će biti i koncert Mile Kekina i Hladnog piva, najavio je sinjski gradonačelnik Miro Bulj.

Za večerašnji koncert Marka Perkovića Thompsona u Sinju u prodaji je bilo pet tisuća karata, a organizatori su poručili da rade po COVID pravilima. Na koncert se moglo ući samo s covid-potvrdom odnosno negativnim brzim antigenskim testom na koronavirus.

Posjetitelji su stigli iz cijele Hrvatske, ali i šire. Neki s COVID potvrdama, a neki su se testirali na ulazu u sinjski stadion.

Thompson je na odmah početku koncerta prozvao novinare, piše Slobodna Dalmacija.

- Dobra večer, dragi prijatelji. Drago mi i lijepo biti ponovno u Sinju nakon dugo vremena. Prelijepo je da samo se okupili nakon teškog vremena. Da smo se konačno počeli družiti uz zabavu. Neka to bude poruka svima da kako smo to nekad radili. Bez obzira na probleme s organizatorom, koji je imao velike probleme sa sedmom silom - rekao je Thompson na početku koncerta.

- Slobodna Dalmacija je pošto-poto željela ovaj spektakl proglasiti nevažećim. Pokažimo im večeras da ih možemo pobijediti - rekao je Thompson u obraćanju publici, nakon čega se stadionom prolomio veliki pljesak.

Video - Obožavatelji Thompsona prije koncerta čekali u redu na testiranje od 10 kuna

 

Dodajmo kako je organizator zabranio ulazak na stadion svim novinarskim i fotografskim ekipama. 

Gradonačelnik Sinja Miro Bulj osvrnuo se u subotu na objave  u nekim medijima da bi koncert Marka Perkovića Thompsona koji se večeras održava u Sinju mogao biti žarište širenja corona virusa, pitajući se zašto je taj koncert problem kad nije jedini, jer u Sinj uskoro stiže Hladno pivo.

 "U medijskom prostoru pojavljuju se nagađanja da će koncert Marka Perkovića Thompsona u Sinju biti žarište korone, iako je jasno da će za sudjelovanje na koncertu trebati imati negativan PCR test koji će koštati 10 kuna ili Covid digitalne EU putovnice.  Grad Sinj nije organizator koncerta, za njega nije dao ni kune, ali podržava organizaciju uz poštivanje važećih epidemioloških mjera, stoji u priopćenju Mire Bulja, sinjskog gradonačelnika i Mostovog saborskog zastupnika.

Bulj se pita i zašto je Thomposonov koncert problem, a drugi koncerti, druženja i okupljanja nisu? 

"Zašto se ne piše da će se u mnogim gradovima na obali održati brojni koncerti, da su plaže pune turista?! Zašto se od Sinja i jednog koncerta nastoji napraviti Grad slučaj?, pita se Bulj.

17.07.2021., Split - Obozavatelji Thompsona cekaju u redu za brzo antigensko testiranje po cijeni od 10 kuna koje su organizatori koncerta osigurali za sve one koji nemaju covid-putovnicu. Photo: Milan Sabic/PIXSELL
Foto: Milan Sabic/PIXSELL

Zašto je problem Thompsonov koncert kad to nije jedini koncert koji će se održati sljedećih dana i tjedana u Sinju? Uskoro će biti i koncert Mile Kekina i Hladnog piva, najavio je sinjski gradonačelnik. 

Bulj ocjenjuje da su puno bitniji problemi Sinja ugrožavanje zdravlja djece, jer im tik uz vrtić ide otvorena kanalizacija."I dok se Sinjani kupaju u fekalijama i guše se u smradu, Stožer šuti o potrebi zaštite pitke vode u rijeci Cetini zbog čijeg onečišćenja možemo imati puno goru zarazu od corona virusa, jer se pola Dalmacije pitkom vodom opskrbljuje iz Cetine, stoji u priopćenju Mire Bulja.

"Stožer zato dnevno donosi politički obojane mjere za covid, istovremeno pilatovski perući ruke od odgovornosti koju su sami nametnuli građanima. Svima je više jasno da ovaj politizirani Stožer fokusira Sinj kao žarište kako bi prikrio svoju nesposobnost, jer lutaju kao guske u magli," ocjenjuje sinjski gradonačelnik.  

On poziva sve da posjete Sinj i poprate niz manifestacija koje su pripremili za Dane Alke i Velike Gospe," jer Sinjani neće biti taoci loše vođenih politika Stožera civilne zaštite."

"Dok sam ja gradonačelnik bit će pjesme, veselja i druženja u skladu s propisanim mjerama, a Sinj, gospodo, nećete više koristiti kao poligon za pravdanje svoje nesposobnosti“, poručio je Bulj.

Video - Thompsonov koncert u Slunju na kojem je izveo verziju pjesmu zbog koje je prijavljen

Komentara 127

AS
Assay
22:49 17.07.2021.

Podrška!

Avatar Member berries
Member berries
23:09 17.07.2021.

Zamisli jada sad. Htjeli bi napuhati brojku Splitske povorke cirkusa, ali ne smiju jer se dozvolilo i sa samo jednim cjepljenjem i sa dva bez proteka 14 dana bez maske. Sad ne znaju bi li umanjili ili uvećali brojku na Markovom koncertu, jer ne znaju tko bi bio kriv. Koncert s prc testovima i potvrdama, ili cirkus parada

LL
lijepa_li si
22:31 17.07.2021.

milu i kekina gleda 26 funkciJonera, sluša njih preko 20, nije pošteno da marka ljudi više vole!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije