Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IDUĆE GODINE

Miro Bulj poziva papu Franju na Alku: 'Predlažem da svi zajedno i na svim razinama pripravimo put za dolazak'

Visoki uzvanici na 307. Sinjskoj alci
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/3
10.08.2022.
u 10:20

Gradonačelnik je rekao kako ga veseli što je bio nezapamćeni broj, kako domaćih tako i stranih turista i naglasio kako su Sinjani izvrsni domaćini

Gradonačelnik Grada Sinja Miro Bulj pozvat će Svetog Oca na Alku 2023. godine. Najavio je to na primanju za slavodobitnika 307. Sinjske Alke Franu Ivkovića, njegovog alkarskog momka Marija Blajića te pobjednika Bare Ivu Zoricu, njegovog momka  Miljenka Lovrića i pobjednika Čoje Franu Talaju i alkarskog vojvodu Maria Šušnjaru.

Bulj je čestitao slavodobitniku i njegovom alkarskom momku te vojvodi, pobjednicima i njihovim momcima na junačkom i viteškom držanju dostojnom „naših pradjedova“.

VIDEO Alkarska povorka prolazi Sinjem

Gradonačelnik je rekao kako ga veseli što je bio nezapamćeni broj, kako domaćih tako i stranih turista i naglasio kako su Sinjani izvrsni domaćini. Vrlo je zadovoljan zbog dolaska slovenskog predsjednika Boruta Pahora i predložio dolazak Svetog Oca Pape Franje.

- Alka nije samo igra, trčemo je u čast pobjede naših pradjedova nad Osmanlijama uz zagovor naše zaštitnice Čudotvorne Gospe Sinjske. Ta bitka je bila bitka za izvorne kršćanske vrijednosti i nakon 307. godina štovanja i utjecanja našoj Gospi predlažem da svi zajedno i na svim razinama pripravimo put za dolazak Svetog Oca, ako je moguće već iduće godine – poručio je Miro Bulj.

Ključne riječi

Komentara 29

VA
vadis1
15:01 10.08.2022.

Miro Bulj poziva papu??? Koje li sprdacine? I to VL objavljuje?

Avatar Urbani
Urbani
17:04 10.08.2022.

Panjina..

PB
priska.bresci
13:34 10.08.2022.

😂 zbog alke možda da ali zamoli ga ako dođe da ti rasvijetli razum i pamet

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije