Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
anketa među vjernicima

Crkva ne može reći 'Dobro, ajde neka bude pobačaja', ali možemo očekivati nešto drugo

08.08.2022.
u 14:12

Prema istospolnim brakovima Crkva bi trebala biti tolerantna i nikako ne osuđivati, ne tražiti dlaku u jajetu, a ne vidjeti brvno u svom oku. A naravno da ne možemo i ne trebamo očekivati od Crkve da će odobravati istospolne brakove jer se to protivi temeljima njezina nauka. Ali možemo očekivati toleranciju – zaključuje Staničić.

Komentara 47

ZO
zoranos
15:58 08.08.2022.

A što znači tolerancija? To je doslovno prihvačanje. Zašto bi netko ili sama Crkva trebala tolelirati ili prihvatiti dakle nešto što je suprotno nauku i smislu svega u Crkvi? Nema tu tolerancije! Mogu li istospolni partneri tolerirati Crkvu koja to ne prihvaća? Ne mogu - nego stalno pozivaju da Crkva prihvati njih, jer je problem u Crkvi kao. Ja prihvaćam da to postoji i ništa više. Ja jednostavno to ne mogu tolerirati, jer za mene je to neprihvatljivo. Zašto ljudi imaju potrebu da se sve prihvaća, tolerira, uvažava i sl.? To je nemoguće - svi smo drugačiji i svatko ima nešto što ne može prihvatiti! Neću nikoga kamenovati, osuđivati, ismijavati, vrijeđati - ali neću niti blagosivljati, podržavati, propagirati, zagovarati niti tolerirati!

KU
kuramela
16:46 08.08.2022.

Molim vas da više ne maltretirate vjernike i zakon Božji u kojeg vjerujemo. Tu nema labavo, zakon je zakon. Ako država ima svoje zakone kojih se moramo držati ima ih i crkva.Tražimo li mi vjernici od države da olabavi svojee zakone i da prihvaća prevare, lopovluk,ubojstvo i sl. ? Ne tražimo, znamo svi da se zakon mora provoditi, eto i kod nas se mora provoditi Božji zakon. Znači, ne dirajte se u nas ni u naš zakon i svi sretni .

GO
goran2hr
14:29 08.08.2022.

Ako zaista hvarski "vjernici" to sve toleriraju - pa onda neka priznaju sami sebi kako su ateisti. Što to glumataju?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?