Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mirko Galić:

Antun Vrdoljak od mene nije dobio sinekuru od 130 tisuća kuna godišnje

Mirko Galić
Foto: Screenshot HTV
1/2
16.07.2017.
u 17:30

Komentirao je napise kako je pogodovao Antunu Vrdoljaku te da je on na temelju ugovora kojeg je Galić potpisao doživotno osiguran.

Gost HRT-ove emisije Nedjeljom u dva bio je bivši ravnatelj HRT-a, novinar i diplomat Mirko Galić.

– Nikad mi se nije dogodilo da netko vodi ovakvu sustavnu kampanju protiv mene. Ovo je kaljuža u koju me se hoće uvaliti. Zašto se sve ovo sad radi, a nigdje se ne dokazuje nikakva nezakonitost? Svoje ću pravo štititi svim sredstvima jer je ovo postalo hajka na moj integritet i želi me se prikazati kao čovjeka koji je kapom i šakom dijelio novac – rekao je bivši glavni ravnatelj HRT-a Mirko Galić u Nedjeljom u 2 te uzvratio na napise da je u vrijeme njegova prisavskog mandata sklopljen ugovor s Antunom Vrdoljakom prema kojem HRT redatelju sve do 2030. mora uplaćivati 130 tisuća kuna godišnje. Te navode proglasio je neistinama.

Dva uvjeta Račanu i Sanaderu

Galić tvrdi da je temeljni ugovor između HRT-a i Vrdoljaka za “Dugu mračnu noć” sklopljen prije njegova mandata na HRT-u.

– Vrdoljak od mene nije dobio sinekuru ili privilegiju u obliku godišnjeg honorara od 130 tisuća kuna – rezolutan je Galić dodavši da je “Duga mračna noć” prva i posljednja velika HRT-ova serija snimljena od osamostaljenja Hrvatske. Govoreći o sadašnjoj poziciji HRT-a, njegov bivši prvi čovjek reče da je HRT žrtva vlastite nesposobnosti, jer ne zna predstaviti kvalitete koje ima, i žrtva određenih promjena koje su dovele do toga da je izgubio dio svoje vjerodostojnosti i relevantnosti. Kako je na čelu HRT-a bio u vrijeme premijerskih mandata Ivice Račana i Ive Sanadera, Galić se prisjetio da je i jednom i drugom rekao da HRT može preuzeti jedino uz dva uvjeta.

– Da sa svojom ekipom samostalno mogu voditi HRT bez ikakvog utjecaja i miješanja politike u program i moj rad te da sam biram svoju ekipu. To su bila moja dva uvjeta. Od Račana i Sanadera to sam tražio i dobio, a svoje sam urednike onda branio od svega – kazao je Galić. U nastavku je rekao da, za razliku od Emmanuela Macrona, Donald Trump nema potrebno osnovno političko obrazovanje.

– U Milanu Bandiću postoji više Bandića. Bandić je sličan Titu po sposobnosti opstanka na vlasti. On ostaje na vlasti unatoč istragama i optužnicama, a skandal je da netko protiv koga se podignulo toliko optužnica može ostati na vlasti. Kada je o Titu riječ, postoje četiri Tita. Sad je pitanje kojeg se to Tita želi maknuti, u ime čega i što se time želi postići. Ako se tako gleda, hoće li jednom i na Tuđmana doći red – rekao je Galić.

Komentara 6

ST
story
22:34 16.07.2017.

meni se čini da sve boli što vrdoljak snima film o gotovini a ono što on napravi ostaje za povijest .ugovor se lako može provjeriti i ako je nezakonit može se raskinuti i sve vratiti u prvobitno stanje ali imamm osječaj da nekome smete da hrt bude hrt....

RI
rimac444
19:50 16.07.2017.

aco četnik održao je još jedan orjunaški sar i to na HRT-u koji bi trebao biti hrvatski i javni. Za taj mukotrpan posao parija je osigurala srpskom aci plaću veću od premijerove. To se zove demokracija !

BA
bakulušić
23:11 16.07.2017.

Od četiri Tita, koliko ih, kako Galić kaže, ima, treba maknuti samo onoga kojemu je Galić vjerno služio. Ostala tri neka stoje za druga vremena.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije