Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nepozvani gosti

Mirjana Sanader kantom za smeće blokirala istražiteljima ulaz u kuću

mirjana sanader (1)
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/13
28.12.2010.
u 15:56

Supruga bivšeg premijera nepozvane goste nije željela pustiti unutra bez odvjetnika

Nakon što su djelatnici USKOK-a i policije jučer iz doma obitelji Sanader u Kozarčevoj ulici u Zagrebu zaplijenili umjetnine, i danas su zakucali na njihova vrata kako bi, prema neslužbenim informacijama, pretražili garažu obitelji Sanader.

Pretraga je završila oko 16 sati, no, koliko se zna, u garaži nije pronađeno ništa vrijedno, a policija više nema nikakvu obvezu motriti njihovu velebnu kuću u Kozarčevoj ulici.

Mirjana Sanader nepozvane goste nije željela pustiti unutra bez odvjetnika pa je ulaz prepriječila i kantom za smeće, no po dolasku odvjetnice Jasne Novak, supruga bivšeg premijera pustila je istražitelje unutra.

Kad su istražitelji otišli, Mirjana je s kćeri Brunom otišla u nepoznatom pravcu. Za medije nisu imale komentara, pa je, kad su je novinari pitali što su danas istražitelji tražili i jesu li što našli, Mirjana Sanader kratko odgovorila: "Samo vas", prenosi Dnevnik.hr.

Dok su hodale svojom ulicom, susjed ih je upitao: "Pa što vam to rade?"

 – I ja se pitam – odgovorila je supruga bivšeg premijera.

Kolekcija, za koju je Sanader tvrdio da vrijedi oko 1,5 milijuna kuna, što je kao podatak naveo u svojoj dopunjenoj imovinskoj kartici, zaplijenjena je kao jamstvo iz kojeg će država namiriti štetu dokaže li se na kraju cijelog postupka Sanaderova krivnja za djela koja mu se stavljaju na teret, odnosno da se okoristio novcem isisanim iz državnog proračuna.

>>Umjetnička zbirka bivšeg premijera seli u muzej

Komentara 237

PI
prava istina
16:41 28.12.2010.

Sramotno je što HDZ-ovci rade svom bivšem šefu i njegovoj obitelji. Zašto nitko ne govori o tome da je 99 % pokradenog novca utrošeno na financiranje HDZ-a. Da nije bilo tog novca HDZ nikada ne bi bio vladajuća stranka. Zahvaljujući tom novcu saborska večina uživa u debeloj hladovini. Zašto nitko od istražitelja ne istražuje kako se je HDZ financirao za vrijeme Tuđmana?! Gospodin Šeks sigurno zna sve detalje o tome. Sanader sigurno nije izmišljao toplu vodu nego je nastavio raditi ono što su radili i njegovi prethodnici. Po kojoj to teoriji bi za iste radnje Sanader trebao završiti iza rešetaka a njegovi prethodnici mirno uživati u saborskim mirovinama. Meni se čini da je u pitanju jal. Sanader je intelektualac svjetskog glasa a svi ostali su primitivci iz kamenjara. U tome je razlog Sanaderovih problema. Ovo ponižavanje obitelji Sanader zaista izaziva gnušanje i totalno je degutantno a i mišljenja sam da i nema zakonske osnove. Tj. Ima zakonske osnove ali je samo pitanje da li je to što je Sanader prikupio po kamenjarskoj osnovi ili intelektualnoj. Da pojasnim, intelektualci prikupljaju slike i knjige a kamenjarci pršute a toga očito u kući nema jer se istražiteljima donose cigarete i sendvići. Gledajući na ove novinare – s t r v i n a r e imam neodoljivu želju da se ovakova situacija ponovi njima i njihovim obiteljima. Zaista su degutantni.

OB
-obrisani-
17:17 28.12.2010.

legionar.... Pozdrav tebi prijatelju.... Sa zakasnjenjem ti ali od srca cestitam Bozi... kako si ,sta ima kod tebe novoga... ??

KA
karambita
21:23 28.12.2010.

Sta ce joj kanta, pa ona bi Klicka mogla nokautirati

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije