Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odabrao novokmet

Mirjana Rakić ravnateljica HTV-a, Dean Šoša glavni urednik

'27.05.2011.Zagreb - U galeriji Ulupuh odrzano je otvorenje izlozbe Modni Transurfing s poznatim gospodjama kao zivim modnim lutkama. Mirjana Rakic Photo: Davor Visnjic/PIXSEL  '
Foto: 'Davor Visnjic/PIXSELL'
1/4
16.07.2012.
u 14:12

Dario Špelić izabran je za v. d. ravnatelja Hrvatskog radija, a Biljana Romić za v. d glavnog urednika Hrvatskog radija. Za v. d. ravnatelja Glazbene proizvodnje imenovana je Ivana Kocelj.

Novoimenovani ravnatelj HTV-a Domagoj Novokmet već prvoga radnog dana donio je odluku o imenovanjima na vrhu javne televizije i radija. Na mjesto v.d. ravnatelja HTV-a imenovana je Mirjana Rakić, a za v.d. glavnog urednika Hrvatske televizije imenovan je Dean Šoša, v.d. ravnatelja Hrvatskog radija od ponedjeljka je Dario Špelić, za v.d. glavnog urednika Hrvatskog radija imenovana je Biljana Romić, a v.d. ravnateljice Glazbene proizvodnje je Ivana Kocelj.

U vrh prije mirovine

Mirjana Rakić na novu je radnu poziciju prebačena s mjesta novinarke mentorice u redakciji vanjske politike Informativnog programa HTV-a, a posljednjih godina uređivala je emisiju Reporteri.

– Tu nema komentara, čeka me velik posao koji treba obaviti brzo. S obzirom na to da sam imenovana na mjesto v.d., imam kratko vrijeme da dođem do rezultata – rekla nam je Mirjana Rakić odmah nakon imenovanja. Dugogodišnja HTV-ova novinarka i urednica sljedeće bi godine trebala u mirovinu, no čini se, novi v.d. ravnatelja HRT-a Domagoj Novokmet misli da ona još uvijek ima što dati televiziji.

– Očito misle da ću posao obaviti dobro, no ne ovisi o meni hoću li i nakon sljedeće godine nastaviti raditi. Vidjeti ćemo tada – rekla je M. Rakić i dodala kako na HRT-u ima puno ljudi koji su spremni i koji žele raditi i kako će oni sada doći na svoje. Ipak, imena nije htjela izdvajati.

Dean Šoša dosadašnji je urednik redakcije filmskog programa HTV-a, filmski je kritičar i radio je na brojnim projektima filmske tematike poput emisije “Posebni dodaci”.

– Naša je vizija da HTV napokon postane javna televizija – rekao nam je Dean Šoša i dodao kako će napokon kulturni, dječji, filmski i drugi programi dobiti adekvatne termine.

– Želimo se udaljiti od ove komercijalne linije i okrenuti našim izvornim proizvodima. Želimo kreirati relevantan javni program koji će biti gledan, a koji neće kopirati komercijalne televizije – jasan je bio Šoša, koji trenutačno formira listu urednika redakcija. Njihova će imena, kaže, otkriti idućih dana.

Otvoren natječaj

Koliko će dužnost novih ravnatelja trajati, nije poznato. Naime, Sabor je Domagoja Novokmeta postavio na dužnost v.d. glavnog ravnatelja HRT-a na šest mjeseci. U ponedjeljak je s njegovim šestomjesečnim mandatom objavljen i natječaj za glavnog ravnatelja HRT-a koji će biti otvoren dva tjedna. Sve primljene prijave tada će na razmatranje i glasanje, a kada bude imenovan glavni ravnatelj HRT-a, on će odlučiti hoće li imenovani ravnatelji i urednici ostati na svojim dužnostima. Hoće li se i Novokmet prijaviti na dužnost “pravog” glavnog ravnatelja HRT-a, nije poznato jer nije odgovarao na telefonske pozive.

Komentara 211

CR
crni7777
14:38 16.07.2012.

i V. Šljivančanin vanjski suradnik..

DU
Deleted user
14:31 16.07.2012.

Tko će sad uređivat Reportere? Vesna Teršelič ili Tomislav Jakić?

RA
raso1
14:33 16.07.2012.

Mirjana Rakic hehe jos jedna iz kvote nacionalne manjine dice u zdrav mozak derat vecinu ono polagano.. Reko sam ja daje ovo Ju tv..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije