Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
druga Gastroflora

Miris cvijeća i raznolikih delicija brojne posjetitelje privukao u Garešnicu

Gastrofolra,Garešnica
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
1/4
11.05.2014.
u 14:07

U središtu grada svoje delicije spravljali i nudili gosti iz Viškova, Šibenika, Orašja i Biograda na Moru, te domaći obrtnici ugostitelji

Drugu  godinu za redom u Garešnici je održana jedinstvena manifestacija ''Gastroflora“, spoj sajma cvijeća i izložbe jela. Domaćini Grad, Turistička zajednica Sjeverna Moslavina i Udruženje obrtnika  posjetiteljima su ponudili obilje zanimljivosti. U središtu grada svoje delicije spravljali su i nudili gosti iz Viškova, Šibenika, Orašja i Biograda na Moru, te domaći obrtnici ugostitelji. Jela su spravljali i nudili i učenici kuhari grubišnopoljske i garešničke srednje ugostiteljske škole. 

Pažnju posjetitelja plijenilo je i četrdesetak izlagača među kojima u prvom redu cvjećari u okviru sajma cvijeća, potom izrađivači suvenira i rukotvorina, dok su posebno zanimljive bile cvjetne instalacije  po gradu. Među 12 instalacija prvu  nagradu odnio je cvjetni  ždral, a zanimljiv je bio i cvijećem  ukrašen oldtimer automobil iz dvadesetih prošloga stoljeća. Manifestacija je bila začinjena bogatim kulturno umjetničkim programom, u okviru kojega su se svaki sat vremena na pozornici izmjenjivale i predstavljale pojedine udruge. Budući da je lanjsko, prvo izdanje Gastroflore uništila kiša, protekloga  je vikenda vrijeme dozvolilo posjetiteljima da uživaju u cjelokupnoj  ponudi, u okviru koje su imali prilike pogledati i dva filma ležeći na slami u kinu na otvorenom.

- Vjerujem da smo na dobrom putu da Gastroflora postane središnja manifestacija u Garešnici i okolici u prvom dijelu godine-kazala je Romana Fezi Martinić iz TZ Sjeverne Moslavine.

>>Rascvjetani grad, na štandovima sve povoljno i šareno

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije