Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nataša Tramišak

Ministrica objasnila što znače 500 milijuna eura iz EU koji su od jučer dostupni Hrvatskoj

Split: Ministrica Tramišak  potpisala Ugovor o
dodjeli bespovratnih sredstava
Ivo Cagalj/PIXSELL
18.11.2020.
u 07:27

Ovih 500 milijuna očekujemo da pristignu u proračun vjerojatno do kraja sljedeće godine. Ovo je za očuvanje radnih mjesta, mjere koje je Vlada već pokrenula, kazala je ministrica Tramišak

Nakon što je predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen izjavila kako je od jučer Hrvatskoj dostupno 500 milijuna eura iz programa Sure, namijenjenog za spašavanje gospodarstva od koronakrize, ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Nataša Tramišak pojasnila je što to znači.

– Ovih 500 milijuna očekujemo da pristignu u proračun vjerojatno do kraja sljedeće godine. Ovo je za očuvanje radnih mjesta, mjere koje je Vlada već pokrenula. RH je zatražila milijardu eura za pomoć proračunu da bi mogla nastaviti mjere spašavanja radnih mjesta. To je trenutno novac iz proračuna, dio sredstava ćemo koristiti iz sredstava europskih fondova. Koristimo sve izvore financiranja – rekla je Tramišak gostujući u RTL Direktu.

Osvrnula se i na sredstva za sanaciju posljedica potresa u Zagrebu.

– 89 milijuna eura je u kolovozu uplaćeno u državni proračun, 643 milijuna eura je ukupan iznos. U prosincu očekujemo ostatak sredstava. Ovaj prvi iznos je za hitne sanacije na javnoj infrastrukturi. Ovdje su sredstva i za osiguranje privremenog smještaja – kazala je.

Komentirala je i činjenicu da Hrvatska slabo povlači novac iz EU fondova.

– 36 posto je novi podatak, isplaćen iznos sredstava. Svakodnevno se radi na poboljšanju tih postotaka. Cilj nam je na sto posto doći – kaže ministrica Tramišak.

Komentara 1

PS
psicocat
08:00 18.11.2020.

Dakako da se slabo povlače EU fondovi jer bez stranačke iskaznice teško za bilo šta povući novac

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije