Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBRAĆANJE JAVNOSTI

Murganić: Utvrđeni su teški propusti u zadarskom Centru. Predlažem smjenu ravnateljice!

Nada Murganić
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/3
01.03.2019.
u 16:01

Mi smo sasvim otvoreno govorili o našim procesima, a u ovakvom jednom tragičnom slučaju, zaista se može reći da je sustav zakazao. Ovi problemi nisu nastali mojim dolaskom, nasilje postoji oduvijek, ali smo ja i moja vlada spremni suočiti se s njim. Dok sam ovdje, i dalje ću se zalagati za Sustav socijalne skrbi- dodala je.

Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić, obratila se predstavnicima medija u 15, 30 sati u Ministarstvu. Ministrica je jučer nakon saznanja o stravičnom događaju na Pagu gdje je otac s balkona bacio četvero djece otišla u Zadar.

-Cijela hrvatska javnost je zgrožena i potresena. Krenuli smo u Centar za socijalnu skrb Zadar, poslali smo 2 inspekcije, a još se uvijek vrši nadzor nad svim zaposlenima Centra. Kontaktirala sam i liječnike. Prvim izvidima uočeni su teški propusti u radu ravnateljice Centra za socijanu skrb. Zahtijevat ćemo da se preispita njihova odgovornost, predlažem i smjenu ravnateljice. Upravno vijeće bit će sazvano već u ponedjeljak - kazala je Murganić na presici.

-Nijednu informaciju vam nećemo prešutiti, međutim čekamo nalaz inspekcije. Svakako da je trebalo više inzistirati na suradnji s liječnicima i školom. Mi smo sasvim otvoreno govorili o našim procesima, a u ovakom jednom tragičnom slučaju, zaista se može reći da je sustav zakazao. Ovi problemi nisu nastali mojim dolaskom, nasilje postoji oduvijek, ali smo ja i moja vlada spremni suočiti se s njim. Dok sam ovdje, i dalje ću se zalagati za Sustav socijalne skrbi- dodala je.

Osvrnula si i na nagađanja o njezinu opozivu.

-Oporba je već imala raspravu o mojem opozivu, a sve što su rekli, nije bilo uvjerljvo-dodala je.

>>Uskoro opširnije sa presice...

Posjetila je Opću bolnicu Zadar te se potom kratko obratila medijima u povodu jutrošnjeg tragičnog događaja.  - Nisam mogla čekati vijesti iz Zagreba - prvo je rekla ministrica okarakterizirajući događaj kao "nezapamćen". Najavila je posjetu ozljeđenoj djeci i liječnicima, a potom i centru za socijalnu skrb. Uznemirena ministrica nije htjela detaljnije ulaziti o odnosima unutar obitelji i nadzoru centra nad njima. Rekla je da će se sve ispitati pa će onda obavijestiti javnost. - Želimo vidjeti cijeli tijek događaja, procijeniti kako je centar skrbio o obitelji, gdje su bili propusti i naposljetku se dogovoriti kako dalje - dodavši još da se nada da će se djeca oporaviti.

VIDEO   'Posjećivao sam obitelj, bolje da vam ne govorim, ne mogu vam reći kako je gore bilo...'

 

Inspekcijski nadzor

Josip Rođak (54) bacio je u četvrtak ujutro četvero malodobne djece s balkona. Sedmogodišnje djevojčice, s najtežim ozljedama je sinoć iz Zadra prevezena u KBC Zagreb. Osmogodišnjakinja je operirana u zadarskoj bolnici i oporavlja se. Djevojčici su operirane kosti lica, a ostalo dvoje djece smješteno je na Odjelu dječje kirurgije i dobro su.

Otac je prijavljen za četverostruko ubojstvo u pokušaju, za što je predviđena zatvorska kazna od 15 do 40 godina.

Komentara 49

TR
tracy
17:02 01.03.2019.

profesori bez diploma, podobni vladaju, cini se veliko zlo, mladi ambicionirani moraju van traziti posao, negativna selekcija

DJ
dječačić
15:55 01.03.2019.

Najvažnije je sad da se djeca oporave te im nakon toga pružit sigurnost

VO
volosko
15:50 01.03.2019.

Nazalost ovakve dođadaje je tesko predvijediti i sada na prvom mjestu treba biti zdravlje te djece

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije