Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nabava raspisana 3. kolovoza

Ministarstvo zdravstva poništilo postupak javne nabave obnove sanitarnih čvorova

Sabor raspravlja o prijedlogu za opoziv ministra Beroša
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/3
19.08.2022.
u 16:41

- Naručitelj će ponovo pokrenuti postupak javne nabave za "Obnovu sanitarnih čvorova“ nakon isteka žalbenog roka, a najkasnije u roku od 120 dana od dana objave ove Odluke - navodi se

Ministarstvo zdravstva donijelo je odluku o poništenju postupka javne nabave obnove sanitarnih čvorova. Ministarstvo je, podsjetimo, planiralo obnoviti sanitarne čvorove u svojim prostorijama za 2,3 milijuna kuna. U srijedu 3. kolovoza, na Elektroničkom oglasniku javne nabave RH, prvotno su objavili natječaj za izvođenje radova.

- Javni naručitelj Ministarstvo zdravstva poništava postupak javne nabave jer su postale poznate okolnosti zbog kojih bi došlo do sadržajno bitno drukčije obavijesti o nadmetanju i dokumentacije o nabavi, da su bile poznate prije - navodi se u novoj odluci. 

- Uvidom u dokumentaciju o nadmetanju "Obnova sanitarnih čvorova“ u prilogu pod nazivom "Projekt rekonstrukcije sanitarnih čvorova u prostorijama Ministarstva zdravstva u Zagrebu, koji datira iz 2017. godine stečeni su preduvjeti za poništenje postupka javne nabave. S obzirom da bi fotografije oglednih primjera proizvoda potencijalno mogle navesti ponuditelje na krivi zaključak odnosno potencijalnu cijenu, postupak javne nabave se poništava - dodaje se te ističe kako će postupak javne nabave ponovo pokrenuti nakon isteka žalbenog roka, a najkasnije u roku od 120 dana od dana objave Odluke.

Ministarstvo zdravstva oglasilo se 10. kolovoza, nakon što su u javnost procurili detalji, priopćenjem vezano uz najavljenu obnovu.

- Ministarstvo zdravstva nalazi se u zgradi sagrađenoj 1980. godine u kojoj od tada nije bilo ulaganja u sanitarne čvorove. Isti su dodatno oštećeni u potresu 2020. godine, te je veći dio sanitarnih čvorova u Ministarstvu neispravan, odnosno izvan upotrebe. Također je u razdoblju od potresa nekoliko puta dolazilo do curenja vode iz sanitarnih čvorova, što je prouzročilo poplave i dodatnu materijalu štetu u poslovnim prostorima ispod Ministarstva i u zgradi Ministarstva. Skrećemo pozornost kako sanitarne čvorove ne koriste samo zaposlenici Ministarstva, već i sve stranke koje dolaze u Ministarstvo - istaknuli su tada.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije