Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Oglasilo se i Ministarstvo: Od 2016. Zagrebačka županija nije tražila nove timove

U izjavi za javnost Ministarstvo također ističe da su svi djelatnici Hitne medicinske pomoći stručno osposobljeni svim potrebnim tečajevima te posjeduju valjane licence.
13. kolovoza 2018. u 19:29 14 komentara 1269 prikaza
Ilustracija
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Ministarstvo zdravstva priopćilo je u ponedjeljak da Zavod za hitnu medicinu Zagrebačke županije od 2016. godine, kada su zatraženi dodatni timovi, raspolaže s 45 timova T1, koje čine liječnik, medicinska sestra i vozač, te da od te godine Hrvatski zavod za hitnu medicinu nije dobio novi zahtjev za izmjenom Mreže.

Stjepan Kožić PREMINUO MLADIĆ Župan Kožić: Dogodila se tragedija na koju sam dugo upozoravao

"Zavod za hitnu medicinu Zagrebačke županije je sukladno Mreži hitne medicine („Narodne novine“ broj 71/12) raspolagao s 30 timova T1, 10 timova T2 i 2 Dežurstva. 2016. godine zatraženi su dodatni timovi te od lipnja iste godine donošenjem nove Mreže hitne medicine („Narodne novine“ broj 49/16), Zavod za hitnu medicinu Zagrebačke županije povećan je na 45 timova T1 i 5 timova T2. To je povećanje od ukupno 10 timova, odnosno čak je 15 timova T1 više u odnosu na prethodnu Mrežu. 

Od zadnje izmjene Mreže hitne medicine 2016. godine do danas, Hrvatski zavod za hitnu medicinu nije zaprimio niti jedan novi zahtjev za izmjenom Mreže od strane ZHM Zagrebačke županije," stoji u izjavi za javnosti koju je medijima u ponedjeljak uputilo Ministarstvo zdravstva. 

U njoj izražava sućut obiteljima dvoje umrlih 12. kolovoza 2018. godine na području Ispostave Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije u Zaprešiću i u Jastrebarskom.

U Zaprešići preminuo 21-godišnji mladić Zavod za hitnu medicinu 'Dok je Hitna bila u Zaprešiću, u Jastrebarskom je umrla još jedna osoba'

U izjavi za javnost Ministarstvo također ističe da su svi djelatnici Hitne medicinske pomoći stručno osposobljeni svim potrebnim tečajevima te posjeduju valjane licence. Napominju da Zavod za hitnu medicinu posjeduje svu propisanu opremu i da Zaprešić ima pet defibrilatora.  Još jednom navodimo kako je inspekcijski izvid u tijeku i po njegovom dovršetku ćemo se detaljnije očitovati te ustanoviti je li bilo ikakvih propusta, stoji u izjavi za javnost Ministarstva zdravstva.

Željko Turk Smrt mladića Ministarstvo poslalo inspekciju u zaprešićku Hitnu, Turk: Organizacija nije dobra!

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić je u ponedjeljak je priopćio da se dogodila tragedija na koju je dugo upozoravao zbog nedostatnog broja timova hitne medicinske pomoći za gotovo 320.000 stanovnika Zagrebačke županije. Naveo je da su on i Županijska skupština tražili 20 dodatnih T1 timova, a dobili 2016. godine 15, te da se nada da će se donijeti nova mreža hitne medicinske pomoći. 

Zaprešić tragedija Mladić umro u Zaprešiću. Hitna došla bez doktora. Je li život mogao biti spašen?

U nedjelju je na ulici u Zaprešiću pozlilo mladiću kojemu je u pomoć prvo stigao tim bez liječnika, budući da je tim s liječnikom bio na intervenciji u Jastrebarskom. Tim s liječnikom stigao je 27 minuta nakon poziva, no mladić je nažalost preminuo, a u to vrijeme je u Jastrebarskom preminula jedna osoba, priopćio je u ponedjeljak Zavod za hitnu medicinu Zagrebačke županije.

kostajnica
NA GRANICI EU
Tužna priča iz hrvatskog grada: 'Znate kakva je situacija kad je čak i gradonačelnik odselio'
Biciklisti
PROMO
Kako izabrati pravi bicikl
 • Dingo:

  Župan je jasno rekao da su tražili dodatnih 30 timova. I dobili samo 15. Tko tu izvrće istinu?

 • Avatar indigo25
  indigo25:

  Teško je uhljebiti se kao doktor na hitnoj moraš puno raditi a plača nikakva. Puno je lakše u neku agenciju, ministarstvo, gradsku službu.

 • Avatar mileudarcina 1
  mileudarcina 1:

  Ministarstvo zdravstva, notorne štetočine koje štite interese privatnih klinika na štetu građana, hlebinci bili i ostali, nikad pamet u glavu.