Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Dok je Hitna bila u Zaprešiću, u Jastrebarskom je umrla još jedna osoba'

Budući da u trenutku poziva nijedan tim Hitne s liječnikom nije bio dostupan, na mjesto nesreće u Zaprešiću prvo je stigao sanitetski prijevoz s medicinskom sestrom i to -  pet minuta nakon poziva s punom opremom i počela je reanimacija.
13. kolovoza 2018. u 16:14 30 komentara 6418 prikaza
U Zaprešići preminuo 21-godišnji mladić
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/7

Zavod za hitnu medicinu Zagrebačke županije u ponedjeljak je potvrdio da je 18-godišnjem mladiću M.R. , kojemu je u nedjelju pozlilo u Zaprešiću, u pomoć prvo stigao tim sanitetskog prijevoza bez liječnika, što je u skladu s propisima, a potom iz Jastrebarskog i tim s liječnikom, a u isto to vrijeme je u Jastrebarskom preminula još jedna osoba.

Željko Turk Smrt mladića Ministarstvo poslalo inspekciju u zaprešićku Hitnu, Turk: Organizacija nije dobra!

Budući da u trenutku poziva nijedan tim Hitne s liječnikom nije bio dostupan, na mjesto nesreće u Zaprešiću prvo je stigao sanitetski prijevoz s medicinskom sestrom i to -  pet minuta nakon poziva s punom opremom i počela je reanimacija. Tim Hitne pomoći s liječnikom stigao je 27 minuta nakon poziva, no mladić je nažalost preminuo, navodi se u priopćenju Zavoda za hitnu medicinu nakon što je smrt 18-godišnjaka, kojemu je pozlilo na ulici, izazvala veliku medijsku pozornost i prozivke Hitne medicinske službe. 

Zaprešić tragedija Mladić umro u Zaprešiću. Hitna došla bez doktora. Je li život mogao biti spašen?

Hitna pomoć s liječnikom stigla iz Jastrebarskog s druge intervencije gdje su pružali pomoć alkoholiziranoj djevojci bez svijesti.

Nažalost, dok je Jastrebarsko ostalo bez tima jer je on otišao na intervenciju u Zaprešić, u isto vrijeme je preminula jedna osoba u Jastrebarskom, stoji u priopćenju. U Zavodu za hitnu medicinu Zagrebačke županije tvrde da je sve bilo obavljeno u skladu s propisima po kojima raspolažu premalim brojem timova hitne pomoći. 

U priopćenju se navodi i da je sukladno Mreži hitne medicine, rad Hitne medicine organiziran na način da u smjeni radi jedan tim s liječnikom.

hitna pomoć Istrgnuo se iz ruku Hitna pomoć u pješačkoj zoni u Zadru naletjela na dječaka (5)

Ističu da su svi djelatnici Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije stručno osposobljeni sa svim potrebnim tečajevima te posjeduju valjane licence. Također,  posjeduju svu propisanu opremu, uključujući defibrilatore. Mrežom hitne medicine utvrđeno je u Zagrebačkoj županiji po pet timova T1 u sastavu liječnik, medicinska sestra i vozač za područje ispostava, zajedno s pripadajućim općinama - Dugo Selo, Ivanić Grad, Jastrebarsko, Sveti Ivan Zelina, Samobor, Vrbovec i Zaprešić te 10 timova u Velikoj Gorici,  navodi se u priopćenju koje potpisuje ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije Davorin Gajnik.

Ministarstvo zdravstva odmah je uputilo Zdravstvenu inspekciju u Zaprešić,  te priopćilo kako je  prema preliminarnim informacijama iz Zavoda za hitnu medicinu sve učinjeno sukladno pravilima struke.

psina
BLISKI SUSRET
Rijedak prizor u moru kod Istre: Ribar snimio drugu najveću živuću ribu na svijetu
Hrvatski Telekom
UPRAVLJA S 516 E-PUNIONICA
Hrvatski Telekom: Predvodnik e-mobilnosti u regiji
  • ON:

    Trebalo je 24 sata da se gospoda dogovori kako kako naći opravdanje ili izgovor za katastrofalno stanje u našem zdravstvu.Naravno nitko nije kriv.Nitko netreba odgovarat.Svaka čast.Vjrodostojno

  • Tomec:

    Otpustite uhljebe, podignite place medicinskog osoblja i zaposlite novo. I nema problema.

  • Kora:

    Ovo je skroz nesigurna zemlja. Ne možeš se osloniti ni na hitnu pomoć. Sretan je onaj tko ima plan za odlazak negdje u EU.