Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odluka ministarstva

Ministarstvo: Skloništa Dumovec i Noina Arka mogu nastaviti s radom

'26.02.2012., Zagreb, Dumovec - Noa Vrazic u obilasku Sklonista za nezbrinute zivotinje Grada Zagreba Dumovec. Photo: Igor Kralj/PIXSELL'
Igor Kralj/PIXSELL
26.06.2012.
u 17:12

Prijatelji životinja zahvaljuju ministru Tihomiru Jakovini na otvaranju skloništa te očekuju ispunjenje ostalih ministrovih obećanja

Ministarstvo poljoprivrede, Uprava veterinarstva, donijela je danas rješenje kojim se, s obzirom na dostupne epidemiološke podatke na predmetnim lokacijama i dostavljenu dokumentaciju, ukida ugroženo područje u svrhu sprječavanja i suzbijanja zarazne bolesti bjesnoće u skloništima Dumovec i Noina Arka i time omogućava rad skloništima, priopćeno je iz Ministarstva.

Ističu da je temeljem provedenog inspekcijskog nadzora dana 26. lipnja i nakon prikupljenih podataka o provedenim i izvršenim mjerama mjesno nadležnih inspektora u skloništima Dumovec i Noina arka utvrđeno da su stranke u postupku izvršile sve mjere naređene od strane Uprave veterinarstva.

Provođenjem svih zakonski propisanih mjera stekli su se uvjeti za ukidanje ugroženog područja u svrhu sprečavanja i suzbijanja zarazne bolesti bjesnoće, dodaje se u priopćenju.

Prijatelji životinja zahvaljuju ministru Tihomiru Jakovini i pomoćnici ministra Mirjani Mataušić-Pišl na otvaranju skloništa te očekuju ispunjenje ostalih ministrovih obećanja - reformu veterinarske inspekcije, osnivanje inspekcije za zaštitu životinja, zabranu ubijanja životinja u skloništima i sankcioniranje svih odgovornih, navodi se u reakciji udruge.

>>Veterinari su došli u stan i ubili nam štene pred očima

Komentara 1

FE
Felicijen
17:27 26.06.2012.

Sad će valjda u Dumovcu otvoriti rekreacionu streljanu za veterinare ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije