Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DIO DOKUMENTACIJE

Ministarstvo pravosuđa: Od 274 molbe za pomilovanje, 46 navode status hrvatskog branitelja

Zagreb: Ministar Malenica dao izjavu za medije na temu reformskih procesa u pravosuđu
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/2
21.04.2022.
u 21:03

Napominju da Ministarstvo u postupku obrade molbi za pomilovanje pribavlja podatke o pravomoćnoj osuđujućoj presudu od nadležnih tijela.

Ministarstvo pravosuđa i uprave priopćilo je u četvrtak da se od 274 molbe za pomilovanje koje su dosad dostavljene predsjedniku Republike Hrvatske na odlučivanje, njih 46 odnosi na molbe za pomilovanje osoba za koje se po dostupnim podacima može utvrditi da imaju status hrvatskog branitelja.

Napominju da Ministarstvo u postupku obrade molbi za pomilovanje pribavlja podatke o pravomoćnoj osuđujućoj presudu od nadležnih tijela.

Navedena okolnost da je osuđenik hrvatski branitelj može se utvrditi samo ako je ta okolnost izričito navedena u molbi za pomilovanje ili ako je navedena u dostavljenoj dokumentaciji, stoji u priopćenju Ministarstva pravosuđa i uprave.

Predsjednik Milanović o inicijativi za pomilovanjem Perkovića i Mustača

 

Komentara 2

JA
Jania
12:08 22.04.2022.

Sigurno je Nobilo i njima pisao zamolbe. Ono što me dodatno ljuti jest lijenost Ministarstva koje tvrdi da se "navedena okolnost da je osuđenik hrvatski branitelj može utvrditi samo ako je ta okolnost izričito navedena u molbi za pomilovanje". Zar nije javno objavljen registar branitelja?

DU
Deleted user
07:40 22.04.2022.

Trebali su paziti ranije da ne dođu u sukob sa zakonom, kao i svi normalni ljudi. Biti branitelj trebala bi biti otegotna okolnost, pa borio si se za državu čije zakone ne poštuješ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije